Osijek
GRAD OSIJEK U CIJELOSTI POŠTUJE UPUTE

Gradska blagajna uz COVID potvrdu traži i osobnu iskaznicu
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
Plaćanje režija za usluge gradskih tvrtki bez naknade na šalteru Gradske blagajne u Pothodniku, a što je Grad Osijek omogućio u lipnju 2020. godine, svakodnevno koriste brojni sugrađani. Jedna od njih je S. B. (podatci poznati redakciji), a koja se pak iznenadila kad su na ulazu u lokal uz COVID potvrdu zatražili i osobnu iskaznicu.



Međutim, svatko tko pročita upute na COVID potvrdi, bilo u digitalnom ili papirnatom obliku, može vidjeti da djelatnici Gradske blagajne postupaju sukladno s propisima. Naime, ispod QR coda stoji uputa da je potvrda važeća jedino uz predočenje identifikacijskog dokumenta. Ima smisla, jer predočenjem mobitela nije moguće utvrditi je li doista riječ o vlasniku mobitela ili tek posuđenoj COVID potvrdi zbog potrebe ulaska u određeni prostor.



- Držimo se svih pravila i procedura kako bismo se uvjerili da je osoba koja priloži COVID potvrdu doista ta osoba. Nije bilo slučajeva zlouporabe, no što zbog prevencije, a što zbog poštovanja pravila na COVID potvrdi, ovakvo pravilo postoji od pojave potvrda – protumačio je Igor Pandžić, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Grada Osijeka. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike