Ekonomija
IN MEMORIAM: STANKO DABIĆ

Preminuo vrstan poznavatelj i tumač tržišta financija
Objavljeno 27. siječnja, 2022.
Sa žalošću smo primili vijest o iznenadnoj smrti Stanka Dabića, našeg stalnog stručnog suradnika i kolumnista. Dabić je niz godina na dnevnim stranicama Glasa Slavonije posvećenima ekonomskim zbivanjima, u tjednom prilogu "Ekonomija srijedom" te u posebnim stručnim prilozima komentirao situacije i pojave na tržištu kapitala. Bio je vrstan poznavatelj, i s pozicije ekonomskog teoretičara i s pozicije neposrednog sudionika, kretanja cijena vrijednosnica, dionica, obveznica te bankarskog i općenito financijskog sektora. Iz njegovih tekstova mnogi od nas u redakciji, kao i brojni čitatelji, dobili su prve informacije o investicijskim ciklusima i pojavama koje bi slijedile na domaćem tržištu vrijednosnih papira, i na tome mu, u ime redakcije Glasa Slavonije, hvala.

Stanko Dabić rođen je 1959. u Bosni i Hercegovini, iz koje u ranoj mladosti dolazi u Baranju. Djetinjstvo je proveo u slikovitom baranjskom mjestu Kamencu. Gotovo cijeli radni vijek proveo je u Belju, na poslovima vezanima uz investicije, vrijednosne papire i računovodstvo. Nakon uvođenja uredbe o GDPR-u bio je zadužen za zaštitu osobnih podataka. Djelatnici Belja za svog kolegu i prijatelja imaju samo riječi hvale i duboko su pogođeni njegovim preranim odlaskom.

Tijekom školovanja stekao je titulu profesora hrvatskog jezika i književnosti te magistra društvenih znanosti na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, što je odredilo njegov profesionalni put i usmjerilo ga u područje ekonomije, posebno financija i računovodstva.

Aktivan je bio i na društvenom planu. Obavljao je dužnost predsjednika NO-a Lovačkog društva Srndać iz Karanca, a velika su mu ljubav bila i crno-bijela šahovska polja. Bio je FIDE majstor i tajnik ŠK-a Beli Manastir.

Stanko Dabić će u četvrtak u 13 sati biti pokopan na Novom groblju u Belom Manastiru. Od njega će se oprostiti obitelj, suradnici i brojni prijatelji, među kojima je bio omiljen i uvijek rado viđen.

Ivica Getto
Možda ste propustili...

RECIKLIRAJMO ZA ZEMLJU - I MALE PROMJENE IMAJU VELIK UTJECAJ

Tehnologija i odgovorno poslovanje ruku pod ruku

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

Najčitanije iz rubrike