Crna kronika
OBITELJSKI NASILNIK

Rambo iz Baranje godinama vrijeđao i zlostavljao ženu
Objavljeno 27. siječnja, 2022.
Pušku je 51-godišnjak punio pred djetetom, a šogoru je rekao da će ubiti i ženu i dijete

Vezani članci

RAMBO IZ JAGODNJAKA

Pijan ispaljivao rafale iz puške prema policiji

Pucnjavi u Jagodnjaku, koja je, srećom, završila bez ozlijeđenih osoba, prethodilo je, pokazala je istraga, višegodišnje obiteljsko nasilje 51-godišnjaka, a završilo je njegovim uhićenjem i podnošenjem više kaznenih prijava. Protiv 51-godišnjaka iz Jagodnjaka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku podnijela kaznene prijave zbog sumnje na nasilje u obitelji, povrede djetetovih prava, prijetnji, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom te zbog nedopuštenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Odvjetništvo je pak na svojim stranicama objavilo detalje pucnjave zbog koje je morala intervenirati i policija.



Odvjetništvo sumnjiči 51-godišnjaka da je od 1. lipnja 2015. do točno neutvrđenog dana 2018. godine u obiteljskoj kući u Jagodnjaku učestalo psihički zlostavljao suprugu, rođenu 1991. Vrijeđao ju je i zastrašivao ju govoreći da će ozlijediti nju i njihovo dijete, rođeno 2009., te ju je i fizički zlostavljao.

- Sumnja se da je od točno neutvrđenog dana 2018. do 22. siječnja ove godine u nazočnosti zajedničkog djeteta, pod utjecajem alkohola psihički zlostavljao suprugu vrijeđajući ju i prijeteći joj. Na dan pucnjave, 22. siječnja, pred djetetom je, puneći spremnik automatske puške, zaprijetio da će ubiti suprugu. Osnovano se sumnja da je istog dana u lokalnom ugostiteljskom objektu pred 30-godišnjim šogorom (supruginim bratom) ponovio prijetnje da će nanijeti zlo supruzi i djetetu. Nakon povratka iz ugostiteljskog objekta je, u kasnim večernjim satima, u dvorištu obiteljske kuće, koja je u blizini drugih kuća, kada su došli policijski službenici, pucao iz automatske puške, rafalno i pojedinačno u svim smjerovima. Prilikom pretrage osumnjičenikove kuće pronađena je automatska puška, vojna puška, spremnici za automatsku pušku, od kojih je u jednom bilo više komada streljiva, ručna bomba i više stotina komada vojnog puščanog i pištoljnog streljiva, što mu je sve potom oduzeto - doznajemo iz Odvjetništva.

Sudac istrage Županijskog suda u Osijeku odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.


Sandra Lacić
ZABRANJENO ORUŽJE PRIJETNJA SIGURNOSTI
Pretraga kuće 51-godišnjaka i nalazak dviju vojnih pušaka, ručne bombe i streljiva samo su još jedan dokaz koliko zabranjenog oružja još ima u Slavoniji i Baranji. Sve to oružje i eksplozivna sredstva uglavnom je zaostalo iz Domovinskog rata i stalna opasnost za sve stanovnike. Posljednjih smo godina svjedočili, na žalost, brojnim tragedijama prouzročenima zaostalim oružjem, a i nekoliko desetaka teških zločina u posljednja dva desetljeća, poglavito ubojstava, počinjeno je upravo tim oružjem. Zabrinjava količina oružja koje je još uvijek skriveno po kućama, pa policija još jednom apelira na sve građane da takvo oružje i eksplozivna sredstva, ako ga imaju, vrate dobrovoljno, bez ikakvih kaznenih sankcija.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike