Sport
ISPUNJAVA SE BJELIČINA ŽELJA

Leovac danas na liječničkom, a onda slijedi potpis ugovora
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
Dinamo je prije 15-ak dana za Leovca tražio 300.000 eura, no došlo je do preokreta

Potraga Nenada Bjelice za lijevim bekom, čini se, završila je rješenjem koje je želio prije 15 dana. Marin Leovac bio je tada Osijekov izbor, ali se u realizaciji posla ispriječila odšteta koju je tražio Dinamo.



"Modri" su tražili 300.000 eura za 33-godišnjeg igrača kojem u ljeto istječe ugovor, a u Maksimiru je otpisan i degradiran u drugu momčad. Naravno, Bjelica je tada digao ruke od posla, ali očito je to bilo samo privremeno. Naime, Dinamo II bio je u istom hotelu s Osječanima na pripremama u Poreču, pa su Bjelica i njegovi suradnici "šuškali" s Leovcem koji je želio prijeći u redove Osijeka.

Danas potpis ugovora


Jasno, trebalo je u cijeloj priči smekšati stav zagrebačkog kluba kako bi se priča ipak zavrtjela. I očito se to dogodilo jer Marin Leovac jučer je stigao u Osijek, a danas će odraditi liječničke preglede, pa ako ih uspješno prođe, uslijedit će potpis ugovora.

- Blizu smo realizacije tog posla. Tražili smo lijevog beka, a u Leovcu bismo dobili dobro rješenje uz Jurčevića. Došlo je do preokreta jer je u Dinamu prevladao razum. Shvatili su kako nema smisla držati tako skupog igrača u drugoj momčadi do kraja sezone kada mu ističe ugovor. Platit ćemo određenu odštetu, ali ne bih ulazio u detalje. Samo ću reći kako su znatno spustili cijenu za njega - rekao je Bjelica.

Leovac je s Bjelicom surađivao u bečkoj Austriji i Dinamu, pa pozna njegov način rada, što će svakako biti važno kada je u pitanju brzina prilagodbe na novu sredinu.

Ako se taj posao uspješno realizira, Osijek će imati jednu brigu manje kada je u pitanju prijelazni rok. Ta pozicija lijevog beka bila je deficitarna jer je na njoj Bjelica imao samo jednog igrača kojem je to prirodno mjesto - Marija Jurčevića. S obzirom na visoke ciljeve koje Osijek ima, bio bi rizik u nastavak sezone ući sa samo jednim pravim lijevim bekom.

Nije kraj pojačanjima


Dolazak Leovca neće biti posljednji jer Bjelica želi popuniti još neke pozicije. Zadnji vezni mu je postao prioritet nakon što je postalo izvjesno kako bar mjesec, a možda i nešto duže na raspolaganju neće imati ozlijeđene Darka Nejašmića i Vedranja Jugovića. Osim te pozicije Bjelica želi i još jednog ofenzivca, a sada će zbog ozljede Karla Bartoleca biti prisiljen tražiti i desnog beka.

- Opet nam se zbog te Bartolčeve ozljede proširio popis potreba. Moramo dovesti rješenje za desnog beka. Neće to biti neka skupa opcija, ali uz Miloša nam treba još jedan igrač na toj poziciji. Posljednja želja mi je dovesti jednog napadača krilnog ili centralnog. Tražimo čovjeka koji će biti spoj Mireza i Topčagića - kaže šef struke bijelo-plavih.

Napadača traži jer će Mirlind Daku vrlo vjerojatno otići na posudbu. Iako je mladi napadač prilično napredovao otkako se ljetos vratio u Gradski vrt s posudbe, Bjelica mu kroz posudbu želi osigurati veću minutažu negoli mu je on može pružiti. Zanimanja za Dakua ima i više nego dovoljno jer ga žele neki klubovi iz Poljske, Austrije i Mađarske. Slična je situacija i s Merveilom Ndockytom, koji je zbog bolesti propustio još jedne pripreme. I njega bi Bjelica rado poslao na posudbu, a za njega ima određenog zanimanja iz Poljske.

Uglavnom, iako se nastavak sezone sasvim približio, aktivnosti vezane uz zimski prijelazni rok u Gradskom vrtu su još uvijek u punom jeku. Vremena za pojačavanje momčadi još je i više nego dovoljno jer zimska tržnica otvorena je do 18. veljače...



Dalibor Keler
lijevi bek
DINAMO JE IPAK POPUSTIO OKO LEOVCA

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike