Sport
NIZOZEMSKA ZA KRAJ

Prije odlaska kući susret dvaju "ranjenih" sastava
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
Bliži se kraj nastupa Hrvatske na Europskom rukometnom prvenstvu 2022. Prije priželjkivanoga, a je li i očekivanoga? Predstoji još današnji ogled s Nizozemskom (18 sati), najvećim iznenađenjem EP-a u Mađarskoj i Slovačkoj. Svi su ih vidjeli kao totalne autsajdere, ali iznenadili su prolaskom skupine gdje su bili bolji od etabliranih Mađarske i Portugala. U drugom krugu svladali su i Crnu Goru, a nekako u granicama realnosti bio je poraz od Danske. Što mogu pokazati protiv Hrvatske?

Nekada je u nizozemskoj košarci, koja je zapravo otprilike bila ranga njihova rukometa, stršao igrač Rik Smits. Centar s NBA pedigreom, bio je zapažen u Indiana Pacersima. U rukometnoj Nizozemskoj odskače Kay Smits. Najbolji je strijelac EP-a s 46 pogodaka u pet susreta. Nevjerojatno. No, rukometni Smits završio je u koroni. Kao i niska nizozemskih igrača. Oba vratara Ravensberg i Schellekens, pa pivot Benghanem, krila Ten Velde i Falke. U izolaciji su i izbornik i njegov pomoćnik Erlingur Richardson i Gerri Gerria Eijlers.

Dobra je vijest za kraj u hrvatskom taboru da nema zaraženih. Već su neki igrači krenuli svojim kućama, pa je izbornik Hrvoje Horvat oslobodio obveza Vladu Matanovića i Ivana Sliškovića. Za Sliškovića mislimo da je premalo pokazao. Odnosno da je dobio premalo prilike, posebno u onoj utakmici protiv Crne Gore. Njegov dolazak s drugog kraja Europe, iz Portugala, ipak je Horvat trebao više vrednovati u obliku minutaže. Nisu ni ostali u sjajnom izdanju. Prije svega korona je ostavila traga. Dio igrača na teren je dolazilo doslovce iz izolacije. Stoga, za današnju utakmicu s Nizozemskom želje su pobjede i izići s Prvenstva bez ozljeda koje bi bilo kojeg igrača na duže vrijeme odvojile od parketa. Bez obzira na to što bi sljedećih mjeseci, sve do lipnja i kvalifikacija za SP, davali doprinos svojim klubovima, a ne Hrvatskoj.

- Vidjelo se u drugom dijelu susreta s Islandom kako zbog korone nisu svi fizički spremni. Radimo regeneracijske treninge, fizioterapeuti rade cijelu noć, igrači ulaze u redu. Radimo na preventivi - rekao je Horvat, koji će kratko o današnjem suparniku.

- Najugodnije su iznenađenje, izbacili su domaćine Mađare s turnira, ali isto tako, kao i mi, imaju sada velikih problema s koronom. Bit će to susret dvaju ranjenih sastava. Treba se pripremiti dobro na njihovu agresivnost u obrani, na njihovu brzinu, na tranziciju, zabijaju možda i najviše na prvenstvu laganih golova. Bit će to fizički zahtjevna utakmica za kraj - rekao je izbornik Hrvatske. K.Lacković
Koronavirus je potpuno desetkovao i redove Nizozemaca

Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

Najčitanije iz rubrike