Regija
OŠ DORE PEJAČEVIĆ EUROPI PREZENTIRALA LOKALNU KULTURU I TRADICIJU

Zaslužili status eTwinning škole
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
NAŠICE



Osnovna škola Dore Pejačević Našice dio je najveće europske odgojno-obrazovne zajednice od 2013. godine, a dobila je i status eTwinnig škole za školsku 2021./2022. godinu. Učenici su, naime, sudjelovali u nekoliko međunarodnih eTwinning projekata te je, zahvaljujući njihovu angažmanu, kao i trudu i zalaganju učitelja, škola dobila europsku oznaku kvalitete. Preko projekata međunarodne suradnje na engleskom i njemačkom jeziku, našički osnovnoškolci prezentirali su kulturu i tradiciju lokalne zajednice svojim vršnjacima u Europi. Ovo je priznanje za postignuća cijelog projektnog tima u školi.

- Važno je bilo tijekom ove dvije godine, kada su djeca i učitelji radili uglavnom online, prepoznati, a to smo i učinili, važnost sudjelovanja u eTwinning projektima, kao i mogućnost rada izvan školskih aktivnosti. Do sada smo aktivno sudjelovali u čak 12 projekata, a na jednom od njih sudjelovalo je čak 28 škola iz 12 europskih zemalja. Upoznali smo učenike i učitelje iz drugih europskih zemalja i s mnogima od njih razmijenili iskustva - rekla je ravnateljica Osnovne škole Dore Pejačević Jasminka Falamić.

Jedna od autorica projekata, mentorica i podrška učenicima bila je učiteljica glazbene kulture Mirjana Šutalo Vulić.

- Najviše smo provodili božićnih projekata, a najsloženiji je bio o skladatelju Ludwigu van Beethovenu koji smo provodili tijekom cijele 2020. godine. Taj je projekt dobio nacionalnu i europsku oznaku kvalitete, a našao se i u konkurenciji najboljih EU projekata – ponosno je istaknula učiteljica Mirjana Šutalo Vulić i najavila novi eTwinning projekt u našičkoj osnovnoj školi, koji će promovirati glazbu Beatlesa. S. Fridl
Možda ste propustili...

ULAGANJE OD 570.000 EURA

Nove prostorije za NK Šipovac

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike