Osijek
SAMOZAPOŠLJAVANJE: SALON "LJEPOTICA"

Muškarci na tretmane ljepote najčešće dolaze kradomice, no vole se dotjerati kao i žene
Objavljeno 26. siječnja, 2022.

Iskusna je kozmetičarka Ana Čorić Damjanović odlučila početkom ove godine Osječankama i Osječanima ponuditi lepezu usluga u svom kozmetičkom salonu. Jednostavno nazvan “Ljepotica”, ovaj će kozmetički salon pružati usluge tretmana lica, korekcije obrva, facepaintinga, depilacije, suhe ruske pedikure, manikure i mnoge druge, prateći trendove u industriji ljepote. Iskoristivši pravo na financijsku potporu za samozapošljavanje, otvorila je svoj salon u kojem, kako kaže, klijenticama i klijentima može pružiti vrhunsku uslugu, a samoj sebi slobodu u radu i ekonomiji vremena te kreativnost. Budući da godinama radi taj posao, ne čudi što je mnoge njezine klijentice i klijenti vjerno prate.



- Imala sam već svoj salon, no nakon rođenja troje djece odlučila sam raditi za drugoga. Sada sam ponovo odlučila sama organizirati svoje vrijeme, odabirati kozmetičke preparate i postupke koje smatram najboljima. Uz šminkanje, tu je korekcija obrva na razne načine, ugradnja trepavica, depilacije, facepainting za dječje rođendane, uz običnu i suha ruska pedikura - nabraja samo neke od usluga kozmetičarka Ana, čiji je salon moguće pronaći u strogom centru grada, u Kapucinskoj 30, na prvome katu. Klijentica joj ne nedostaje, a njezine tretmane ljepote koriste i muškarci, samo najčešće kradomice. Dolazak kozmetičarki drže u tajnosti, ali ne taje da vole lijepo i njegovano izgledati, pa vode računa o koži lica, traže korekcije obrva i depilacije (najčešće leđa).



- Zanimljivo je da i u pandemijsko vrijeme, kad svi nosimo zaštitne maske, žene ipak vode računa o svome licu. Razumljivo, najviše vole istaknuti oči, jer su sada u prvom planu, pa mnoge klijentice traže ugradnju trepavica i korekciju obrva. Inače, njegovane su obrve “in”, pa mi nerijetko stižu i djevojčice, u pratnji svojih roditelja - ispričala nam je Ana, koja priznaje da bez svesrdne pomoći supruga, kao majka troje djece, ne bi uspjela u svome poslovnom naumu. Uz to, naglašava da si je ispunila san 13-godišnjakinje, kad je prvi put poželjela biti kozmetičarka i uljepšavanjem drugih donijeti im sreću na lice. I ne samo da je uspjela u odabiru zanimanja nego na kraju tretmana, kaže, svoje klijentice gleda zadovoljne i sretne što joj je, ističe, najveća nagrada.



Marija Mihelić
Ana nikad nije razmišlja o odlasku iz Hrvatske. Dok je žena, kaže, bit će i posla za kozmetičarke

Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike