Ekonomija
DEVET RAZLOGA ZA ZIMSKI KAMPING

Popularni njemački portal promiče hrvatski turizam
Objavljeno 26. siječnja, 2022.
Autorica reportaže je novinarka Helene Schmidt, koja je sa svojim kamping vozilom gotovo dva mjeseca provela na zimskom kampiranju u Hrvatskoj
Jedan od najvažnijih i najpopularnijih portala u Njemačkoj, Bild.de, objavio je opširnu reportažu o zimskom kampiranju u Hrvatskoj, izvijestio je Romeo Draghicchio, direktor Predstavništva HTZ-a u Njemačkoj. Navodi se to u objavi za medije Hrvatske turističke zajednice.

Autorica reportaže je novinarka Helene Schmidt, koja je sa svojim kamping vozilom gotovo dva mjeseca provela na zimskom kampiranju u Hrvatskoj s ciljem popularizacije ovog oblika odmora tijekom zimskih mjeseci, ali i daljnjeg pozicioniranja Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije zanimljive ponude. Naime, novinarka Schmidt je od sredine studenoga do sredine siječnja boravila u raznim hrvatskim destinacijama, odnosno tijekom dva mjeseca obišla je destinacije od Istre do Dubrovnika te od Like do Zagreba. To razdoblje poslužilo je kao inspiracija za reportažu "Devet razloga za zimsko kampiranje u Hrvatskoj" ("Neun Gründe für Wintercamping in Kroatien").Kao prvi razlog posjeta Hrvatskoj navodi zdravstveni aspekt uz Lošinj kao idealnu destinaciju za sve koji imaju dišne probleme. Kao drugi razlog navodi se zimska klima koja se opisuje kao vrlo blaga, ali i kao ona koja može imati iznenađenja u obliku jakih udara vjetrova. Treći je razlog izostanak gužvi u zimskom razdoblju i niže cijene, a četvrti razlog naslanja se na prethodni i odnosi se na izostanak gužvi na trajektima, u muzejima te svim drugim atrakcijama. Peti i bitan razlog je gostoljubivost domaćina, šesti razlog se odnosi na bogatu sportsku ponudu i infrastrukturu u obliku biciklističkih, pješačkih i planinarskih staza, a na sedmom se mjestu nalazi uvijek bitan motiv putovanja – gastronomija. Popis zaključuje atraktivna i kvalitetna wellness ponuda, odnosno skijanje na devetom mjestu kao jedan od neistraženih motiva dolazaka još većeg broja Nijemaca u Hrvatsku.

"Riječ je o odličnoj i vrlo vrijednoj reportaži o hrvatskom kamping segmentu jer je objavljena na portalu Bild.de, jednom od najčitanijih portala u Njemačkoj, koji se može pohvaliti s više od 30 milijuna jedinstvenih korisnika. Novinarka uz devet motiva i razloga za zimski posjet Hrvatskoj također navodi i razne primjere kako provesti zimski odmor u hrvatskim destinacijama, a navodi i popis 20 atraktivnih kampova iz cijele Hrvatske koji su za goste otvoreni i zimi", zaključio je Draghicchio, nadodavši kako je riječ o putovanju koje je HTZ organizirao u suradnji s partnerima, odnosno Kamping udruženjem Hrvatske te uz veliku podršku sustava turističkih zajednica u zemlji. V.Latinović
EKSKLUZIVNO PRIZNANJE ADAC-a
Njemački autoklub ADAC, najutjecajniji promotor kamping turizma na njemačkom govornom području i izdavač renomiranog kamping vodiča, održao je godišnju dodjelu priznanja europskim kampovima i zaslužnim pojedincima u Stuttgartu. Priznanje za životno djelo u kategoriji “Hall of Fame” otišlo je u Hrvatsku, dr. sc. Josipi Cvelić Bonifačić, nekadašnjoj predsjednici Kamping udruženja Hrvatske, a danas predsjednici Sekcije za stručno-edukativno obrazovanje pri KUH-u. Ova je nagrada svojevrsni Oskar u kamping industriji, kojom se odaje počast inovatorima i liderima europskog kampinga. Na svečanosti je rečeno da je hrvatska predstavnica ostavila veliki trag u hrvatskoj i europskoj kamping industriji. Radeći za Valamar grupu, dala je ključan doprinos u procesu povećanja kvalitete hrvatskog kamping proizvoda, kao i konverziji kampova u vrhunske resorte. Izniman je i njezin rad na edukaciji i stručnom osposobljavanju kamping djelatnika, naime, osmislila je prvi magisterij specijaliziran za kamping turizam.

Možda ste propustili...

HRVATSKO GOSPODARSTVO

Pogoršano raspoloženje

NAJAVLJENA NEPOSREDNA PRODAJA SLATINSKE TVRTKE AGRODUHAN

Zaustavili smanjenje površina duhana i sačuvali proizvodnju

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana