Novosti
469 NOVOPOZITIVNIH, NEMA PREMINULIH

Stožer CZ OBŽ preporučuje online nastavu
Objavljeno 25. siječnja, 2022.

Epidemiološka je slika u Osječko-baranjskoj županiji 25 siječnja izgledala ovako: u zadnja 24 sata među 879 obrađenih uzoraka bilo je 469 pozitivnih nalaza, nema preminulih, a 1.821 osoba je u samoizolaciji. U županijskom Civilnom stožeru objavili su da novopozitivne osobe imaju prebivalište na području gradova - Osijek 240, Đakovo 63, Našice 28, Valpovo 14, Belišće 12, Beli Manastir 9 i Donji Miholjac 4, te općina – Čepin 40, Darda 11, Antunovac i Erdut po 10, Podgorač 5, Bilje i Petrijevci po 4, Koška 3, Bizovac i Draž po 2, Drenje, Đurđenovac, Ernestinovo, Kneževi Vinogradi, Magadenovac, Satnica Đakovačka, Strizivojna i Vuka po jedna osoba. 97­ je  hospitaliziranih osoba (78 u KBC Osijek, 19 u OŽB Našice) od kojih su 14 u Respiracijskom centru.

Stožer je održao sjednicu pa je navedeno da je na području Osječko-baranjske županije cijepljeno 65,7 posto odraslog stanovništva.

Od 17. do 23. siječnja je na punktovima putem javnih poziva, u ljekarnama, u bolničkim ustanovama, putem mobilnih timova i obiteljskih liječnika ukupno cijepljeno 5.071 osoba. Prvom dozom cijepljeno je 371, drugom dozom 329 i dodatnom (docjepnom ili trećom dozom za imunokompromitirane osobe) 4.371 osoba.

Od 19. do 25. siječnja policijski službenici proveli su 134 provjere osoba u samoizolaciji i utvrdili jedno kršenje te mjere u Belom Manastiru. Obavili su i 656 nadzora ugostiteljskih objekata pri čemu su utvrdili 2 kršenja propisanih mjera u Osijeku i Valpovu.

- Na sjednicu Stožera Civilne zaštite OBŽ razmatrano je aktualno epidemiološko stanje. Zaključeno je da ostaje na snazi preporuka da se nastava za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola te nastava u srednjim školama održava po modelu C (online), dok učenici od prvog do četvrtog razreda osnovnih škola pohađaju nastavu po A modelu. Međutim, članovi Stožera naglašavaju da je riječ o preporuci, a odluku o modelu nastave treba donositi na razini škola i u skladu s epidemiološkim stanjem u svakoj školi, što se zapravo i događa. Na primjer, u Osijeku šest, od ukupno 21 škole, u cijelosti provodi online nastavu, a s druge strane tri srednje škole već su donijele odluke o povratku na A model nastave – navode u Stožeru.D.P.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNICA SABORSKOG ODBORA ZA ZDRAVSTVO I SOCIJALNU POLITIKU:

Svaki deveti ima dijabetes

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana