Sport
VIDLJIVO OLAKŠANJE

Gadža: Moramo čuvati stvoreni kult reprezentacije
Objavljeno 24. siječnja, 2022.
"Ratne sjekire" između izbornika Hrvoja Horvata i Petra Metličića zakopane su uoči utakmice. Obrisani su i neki statusi na društvenim mrežama. Nakon pobjede nad Islandom izbornik Hrvatske ponovno je "nabacio" svoj mirni izraz lica i vratio smirenu retoriku.

- Bio je ovo susret dviju ranjenih ekipa. Pokušali smo svašta, podosta smo improvizirali. Iščupali smo se, premda smo ranije ispustili već gotovo dobivenu utakmicu. Na kraju smo s napadom sedam na šest uspjeli doći do pobjede koju su dečki zaslužili - pričao je izbornik Horvat, koji je očito s nečim na odmoru prodrmao momčad.

U prvom poluvremenu nije štimao napad.

- Umorni su bili i Cindrić i Marić, nikako nismo pronašli ritam. Cindrić je motor u tom napadu, a igrao je teško. Zato smo pomogli napadom sedam na šest. Obranu smo varirali 5-1, 6-0. Procijenili smo kako Srna s Gojunom ima neke dogovorene stvari iz kluba.

Konačno smo imali pravi doprinos vratara.

- Vratari su često prozivani. Ja ću stati u njihovu zaštitu. Teško je mijenjati obranu ispred sebe. Tih minidogovora nema, a sigurno bi imali i koju obranu više i veću sigurnost.

Sigurno nismo odigrali ni završnicu. Premda smo imali "plus pet".

- Dolazi do umora. Ovi što igraju početnu postavu nisu uigrani. Kada nisi uigran, ulazi se u nesigurnost. Drago mi je da smo 7-6 uspjeli preokrenuti i da je na kraju Gadža zabio.

Ante Gadža otkrio je jedan bitan trenutak iz svlačionice:

- Čupić i Gojun su kao najiskusniji održali govor i na krilima toga i mi smo odigrali ovu utakmicu. Neću otkrivati što su govorili. Svi znaju što znači reprezentacija njima, svima nama i onima koji dolaze. Kult je to koji se stvara godinama, a na nama je da to zadržimo. Zato smo sretni zbog ove pobjede. Položili smo test karaktera. Puno je nedostajalo igrača. Duvnjak ili Mamić nedostajali bi svakoj reprezentaciji. Pa mi smo se znali sada tek upoznavati međusobno. Znam da i ja mogu puno bolje. Nije lako kada ti se mijenjaju vanjski igrači, ali ići će to nabolje - rekao je Gadža. K. Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike