Novosti
PUNIONICE ELEN NA AUTOCESTAMA

Naplata punjenja električnih vozila
Objavljeno 24. siječnja, 2022.
Hrvatska elektroprivreda počela je u ponedjeljak, 24. siječnja, naplaćivati punjenje na javno dostupnim punionicama ELEN na nizu lokacija na autocestama, objavljeno je iz HEP-a, odnosno ELEN-a, HEP-ove mreže javnih punionica. Naplata je počela na autocesti A1, i to na punionicama Vukova Gorica, Brinje Istok, Brinje Zapad, Janjče Istok, Janjče Zapad, Zir Istok, Zir Zapad, Kozjak Jug, Kozjak Sjever, Nadin Jug, Nadin Sjever, Prokljan Jug, Prokljan Sjever i Rašćane Gornje. Osim na tim lokacijama punjenje električnih vozila plaća se i na autocesti A2 na lokaciji Lepa Bukva te na autocesti A3 na postajama Spačva, Babina Greda, Dragalić Jug, Gradna Jug, Gradna Sjever, Novska Jug, Novska Sjever, Križ Jug, Križ Sjever, Rastovica, Lučko Jug i Lučko Sjever. Vlasnike električnih vozila naplata očekuje i na autocesti A4, na postajama Ljubeščica Istok i Ljubeščica Zapad, kao i na autocesti A6 na lokacijama Cernik i Lepenica Sjever. Punjenje na ostalim lokacijama i dalje se ne naplaćuje, poručuju iz HEP-a.

Cijena za kilovatsat (kWh) u razdoblju više tarife (s PDV-om) na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 2,70 kuna, a u razdobljima niže tarife 2,31 kunu. Punjenje na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW stoji 3,50 kuna (u razdoblju niže tarife 2,90), a punjenje na priključcima nazivne snage iznad 50 kW stoji 4,95 kuna (cijena punjenja u razdoblju niže tarife je 4,45 kuna). H
PREKORAČENJE - KUNA PO MINUTI
Tijekom zimskog računanja vremena viša tarifa računa se od 7 do 21 sat, a niža tarifa od 21 do 7 sati. Kod ljetnog računanja vremena viša tarifa primjenjuje se od 8 do 22 sata, a niža tarifa od 22 do 8 sati. Dopušteno trajanje punjenja na priključcima nazivne snage do 22,1 kW iznosi 180 minuta, na priključcima nazivne snage od 22,2 kW do 50 kW 60 minuta, a na priključcima nazivne snage iznad 50 kW 45 minuta. Prekoračenje dopuštenog trajanja punjenja na svim priključcima iznosi kunu po minuti (s PDV-om).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana