Regija
SAT KODIRANJA

Kodiranjem se razvijaju logika i kreativnost
Objavljeno 24. siječnja, 2022.
NIJEMCI - U OŠ Josipa Kozarca u Nijemcima održan je Sat kodiranja, Hour of Code, koji se pokazao kao odlična korelacija Hrvatskog jezika i Informatike, a ove godine uvedena je nova aktivnost kodiranja uz poeziju, Poem Art, koja je povezana s e-Twinning projektom “Uz čitanje riječi rastu 2”, javljaju iz škole u Nijemcima i podsjećaju kako je Sat kodiranja globalni pokret koji se organizirao od 6. do 12. prosinca 2021. u više od 180 država. Prošle godine registrirano je 85.707 događaja, a među njima je 90 događaja koji su održani u Hrvatskoj.

Povezivanjem informatike i poezije kod učenika se poticalo razvijanje čitanja s razumijevanjem, logičkog razmišljanja i kreativnosti. Učenici su pažljivo pratili upute za kodiranje, odabirali su lirsku pjesmu, vrste i font slova, pozadinu, zvučne i vizualne afekte. Nakon završetka aktivnosti primili su certifikate.

Više o kodiranju uz poeziju može se pogledati na službenoj stranici kodiranja, gdje su dostupni i radovi učenika iz cijeloga svijeta. Učenici OŠ Ivana Kozarca koji pohađaju izborni predmet Informatika, 2., 3., 4. i 7. razreda, te učenici iz područnih škola Đeletovci i Podgrađe uz pomoć učitelja informatike uspješno su prošli jednosatni tečaj kodiranja temeljen na poznatim igricama Minecraft i Angry Birds. Učenici su oduševljeni edukativnim i zabavnim iskustvom kojemu je cilj približiti im računalno programiranje/kodiranje i potaknuti ih na kreativnost, rješavanje problema i logičko razmišljanje. M.F.
Možda ste propustili...

NOVI PROJEKTI U SURADNJI S FONDOM

Gradski će računi na uvid svim građanima

U PROJEKT TEŽAK 180 MILIJUNA ULOŽIT ĆE SVOJ I NOVAC IZ EU FONDOVA

Mladi će voćari graditi hladnjaču

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJUBIČASTA POLJA MAKA FOTOATRAKCIJA

Kod Topolja više od stotinu hektara zasijano je makom

2

UREĐENJE PONOSA BIVŠEG TRGOPROMETA

Bivšu robnu kuću Roma kupila tri Đakovčanina

3

OSVJEŽENJE I ZABAVA ZA GOSTE, POSAO ZA SEZONCE

Oba će baranjska bazena do
sredine lipnja biti otvorena