Regija
DOSADAŠNJE VODSTVO DOBILO JE POTPORU I ZA SLJEDEĆI MANDAT

KUD Dika mogao bi
dobiti Vatrogasni dom
Objavljeno 24. siječnja, 2022.
SLATINA - Dosadašnja predsjednica KUD-a Dika Anđela Božičković i u sljedećem će razdoblju obavljati tu funkciju, a dvadesetak članova društva na izbornoj skupštini u dvorani Poduzetničkog inkubatora punu potporu dalo je dosadašnjem vodstvu i za sljedeći mandat. Tako će dopredsjednici i dalje biti Danijela Dragan i Domagoj Janković, a tajnik ostaje Ivo Zlatunić. U Upravni odbor Dike izabrani su još Ankica Kiš, Ana Bičanić, Ruža Buketa, Iva Križić i Franka Mirolović, a Nadzorni odbor čine Blaženka Medvedović, Marica Brezec i Mile Starčević.

Istaknuta je iznimno dobra suradnja s drugim institucijama u gradu, posebno sa Zavičajnim muzejom i gradskom upravom. Tijekom godine prostor Vatrogasnog doma, u kojem KUD održava probe, prikladno je uređen i opremljen novim inventarom, u čemu je pomoć Grada bila presudna, pa je društvo dobilo i prostor za pohranu narodnih nošnji. U skoroj budućnosti predstoji gradnja Vatrogasnog centra u sjevernom dijelu grada, pa bi KUD prostor sadašnjega Vatrogasnog doma mogao dobiti na trajno korištenje.

Posebno je istaknut problem nedostatka stručnog voditelja. Navodno na području cijele županije postoji samo jedna takva osoba. Gradonačelnik Denis Ostrošić predložio je da se netko od članova Dike odluči posvetiti tom poslu, uz dodatne edukacije. U troškovima educiranja mogao bi sudjelovati i Grad uz određeno jamstvo da će ta osoba ostati trajno vezana uz Diku. P.Ž.
Možda ste propustili...

TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA BELIŠĆA

Izbor najokućnice, naselja i balkona

TRIDESET GODINA BEZ MIRE, VLADE, JOSE, ZDRAVKA I KARLA

Prisjetili se ubijenih u Modriči

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

LJUBIČASTA POLJA MAKA FOTOATRAKCIJA

Kod Topolja više od stotinu hektara zasijano je makom

2

UREĐENJE PONOSA BIVŠEG TRGOPROMETA

Bivšu robnu kuću Roma kupila tri Đakovčanina

3

ŠEST PLANINARA OSVOJILO “SLAVONSKI MOUNT EVEREST” ZA 9 DANA

Slavonski planinarski put
od 292 km s 35 kontrolnih
točaka prošli su za 96 sati