Osijek
KAMPANJA "JAKO JAKO BITNO"

Dokkica za pomoć djeci s teškoćama
Objavljeno 24. siječnja, 2022.
Dječji kreativni centar DOKKICA, dobitnik Nagrade za promicanje prava djeteta u 2021. godini Ministarstva rada, mirovinskoga sustava i socijalne politike, prepoznao je iznimnu potrebu pružanja usluga za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji.

U tijeku je kampanja pod nazivom "JAKO JAKO BITNO" kojom Dječji kreativni centar DOKKICA poziva tvrtke i pojedince da se uključe s donacijama, kako bi se prikupila sredstva za razvoj Integrativnog centra za savjetovanje i podršku u sklopu kojega će se pružati usluge za djecu s teškoćama u razvoju i njihove obitelji. Do sada je osigurano zapošljavanje četiri stručnjaka i certificirana američka edukacija za terapijski rad u području senzorne integracije. Pokretanje usluga zahtijeva opremanje senzorne sobe za terapijski rad s djecom i nabavu automobila za mobilni tim koji će provoditi terapijski rad i u domu djeteta.

Istraživanja na području Hrvatske pokazuju da su usluge za djecu s teškoćama u razvoju nedostatne, neravnomjerno razvijene i ne prate suvremene pristupe i metode. Postoji velika potreba za ovim uslugama na području istočne Hrvatske, ali i šire. Terapijski rad s djecom različitih razvojnih teškoća i usluge senzorne integracije bit će u fokusu rada prvog ovakvog centra u regiji. Iz DOKKICE pozivaju tvrtke na ostvarivanje statusa zlatnog donatora u kategoriji 100 zlatnika. 100 zlatnika označava 100 renomiranih tvrtki iz Hrvatske koje bi svojim doprinosom pomogle DOKKICI ostvariti cilj. Status zlatnog donatora stječe se donacijom u vrijednosti od 10.000 kuna. Stjecanjem statusa zlatnog donatora ostvareno je pravo na zlatnu plaketu, naziv tvrtke bit će predstavljen u medijima tijekom promocije, a logo tvrtke istaknut na web-stranici i u prostoru Dječjeg kreativnog centra DOKKICA. Predstavnik donatorske tvrtke zlatnu plaketu preuzet će u sklopu medijski popraćene svečane dodjele zlatnih plaketa. Također, zlatni status stječu tvrtke koje su u mogućnosti donirati didaktiku i senzorne elemente.

Zainteresirani za status u kategoriji dijamantnog donatora ostvarit će pravo donacijom u vrijednosti od 100.000 kuna. Tko želi, može podržati DOKKICU i na drugi način ili uplatom donacije u iznosu koji odgovara željama i mogućnostima donatora.V.T.
Možda ste propustili...

PROSLAVA 150 GODINA DVD-A GORNJI GRAD

Stoljeće i pol spašavaju Osječane od požara

REBALANS PRORAČUNA I U KORIST STUDENATA

Županija od rujna ponovno pokriva dio iznosa karte za vlak

TRAJAT ĆE ČAK PET DANA

Počinje proslava GČ Jug 2

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DVOSTRUKI KRITERIJI JESENKE RICL

Svoje je imenovanje prihvatila,
ali je protiv drugih kandidata

2

RICL ODRŽALA KONFERENCIJU ZA NOVINARE

Odluka o mojoj ostavci je na - gradonačelniku

3

IZ GRADSKOG PRORAČUNA

Za 50 maturanata vaučeri za vozački