Crna kronika
ZATEČEN U VILJEVU

Vozio auto s 2,9 promila alkohola
Objavljeno 25. siječnja, 2022.
Protekloga vikenda na području Policijske uprave osječko-baranske u prometu je zaustavljeno 27 pijanih vozača. Najviše je bilo vozača automobila - 22, te četiri biciklista i traktorist. Evidentirana su još 222 prekršaja, od kojih se 109 odnosilo na prebrzu vožnju, 31 osoba nije bila vezana sigurnosnim pojasom, 12 vozača nepropisno se koristilo mobitelom tijekom vožnje, četiri osobe vozile su bez položenog vozačkog ispita... Najviša koncentracija alkohola, 2,90 promila, izmjerena je u nedjelju u ponoć 60-godišnjem vozaču automobila iz Viljeva. U nedjelju u 16.13 u Livani je zaustavljen automobil koji je 44-godišnjak iz Osijeka vozio brzinom od 115 kilometara na sat, a dopušteno je 50.

Tijekom vikenda u Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su zaustavili osam pijanih vozača, a najviša koncentracija, 1,70 promila, izmjerena je 41-godišnjem vozaču u Vinkovcima. Stacionarne kamere zabilježile su 18 prekršaja prekoračenja brzine. U Požeško-slavonskoj županiji za vikend su utvrđena 52 prekršaja, od čega četiri korištenja mobitela tijekom vožnje, devet pijanih vožnji i 22 prekršaja nepoštovanja dopuštene brzine, a zatečen je i jedan recidivist.Najveća novčana kazna predviđena je za prekršaj utvrđen u nedjelju oko 1.10 u Skenderovcima, mjestu kod Lipika, gdje su policajci zaustavili BMW daruvarskih registracija kojim je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,34 promila upravljao 22-godišnjak. Nadalje testiranjem mu je utvrđena i prisutnost droge u organizmu, a odbio je vađenje krvi i urina. Morao je na triježnjenje te mu je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 15 tisuća kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B-kategorije u trajanju od godine dana. U Brodsko-posavskoj županiji samo za blagdan svetog Vinka utvrđeno je 11 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća nepropisna brzina, od 199 km/h, utvrđena je na autocesti A3, za što je sankcioniran 36-godišnjak, a najveća nepropisna brzina kroz mjesto, od 120 kilometara na sat, u Gornjoj Vrbi u petak u 21.50 te je za taj prekršaj kažnjen 19-godišnjak. Najviša koncentracija alkohola, 2,51 promil, očitana je 33-godišnjaku u subotu u 23.25 u Slavonskom Brodu. S.Lacić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike