Sport
AUSTRALIAN OPEN

Nadal gazi dalje, razočarani
Zverev napustio Melbourne
Objavljeno 23. siječnja, 2022.

Rafael Nadal juri dalje, a jedan od favorita iz sjene za osvajanje Australian Opena u odsutnosti Novaka Đokovića, Nijemac Alexander Zverev, završio je svoj ovogodišnji put u Melbourne Parku.



Nadal je u četvrtfinalu prvog teniskog Garnd Slama sezone Australian Opena, a u njega je ušao pobijedivši francuskog tenisača Adriana Mannarina sa 7:6 (14), 6:2, 6:2. Nakon drame u prvom setu koji je trajao čak 81 minutu i završio sa 16:14, Španjolac je u nastavku imao mnogo lakši posao. Mannarino je pao i Nadal ga je lako dobio dvaput sa 6:2. Španjolcu je ovo 45. četvrtfinale na Grand Slamovima, u Melbournea je osvojio naslov 2009. godine, a 2012., 2014., 2017. i 2019. je igrao u finalima, no nije mogao do titule. Kako ovogodišnji turnir odmiče, Nadal igra sve bolje i postaje jedan od kandidata za titulu kojom bi ispisao tenisku povijest jer bi bio prvi igrač s čak 21. osvojenim Grand Slam naslovom. Sljedeći suparnik u Melbourneu bit će mu sjajni Kanađanin Denis Shapovalov, koji je u tri seta sa 6:3, 7:6 (5), 6:3 pobijedio trećeg nositelja i jednog od favorita za naslov, Nijemca Aleksandra Zvereva. Sjajni Shapovalov je neočekivano lako stigao do pobjede, a bio je to razočaravajući dan za Zvereva, kojeg je prošle godine Novak Đoković izbacio u četvrtfinalu. Ove godine u Australiji nema Đokovića, Zverev se nadao da može daleko stići, no nije mogao dalje od osmine finala. Ujedno je propustio priliku smijeniti Srbina s prvog mjesta ATP ljestvice najboljih tenisača svijeta. Naime, da je osvojio naslov, Zverev bi s trećeg mjesta skočio na "jedinicu" ATP-ova poretka. Do četvrtfinala je stigao i Talijan Matteo Berrettini svladavši 21. igrača svijeta, Španjolca Pabla Carena Bustu, sa 7:5, 7:6 (4), 6:4. Sedmi tenisač svijeta sjajno je odigrao ključne poene u meču, u završnici prvog i drugog seta povlačio je odlične poteze, i to ga je odvelo u četvrtzavršnicu, gdje će igrati protiv 17. nositelja Francuza Gaela Monfilsa, koji je svladao srpskog tenisača Miomira Kecmanovića sa 7:5, 7:6 (4), 6:4.

Amerikanka Jessica Pegula nije nikakva "pegula". Sjajno gura na australskom Grand Slamu i otišla je u četvrtzavršnicu pobjedom nad Grkinjom Marijom Sakari (7:6, 6:3). Među osam su i Madison Keys s trijumfom nad Španjolkom Paulom Badosa (6:3, 6:1) te Čehinja Barbora Krejčikova, koja je izbacila veteranku Viktoriju Azarenku (6:2, 6:2).

Prolaz u četvrtfinale Australian Opena u konkurenciji mješovitih parova ostvarili su Ivan Dodig i Francuskinja Kristina Mladenovic nakon što su s 6:2, 6:7 (10), 10:8 svladali Australce Rodionovu i Polmansa. I. Liović
Možda ste propustili...

PAKET24 PREMIJER LIGA ZA RUKOMETAŠE

Vinkovčani ipak nisu pomogli NEXE-u

TAEKWONDO GALEB TROPHY - SERBIA OPEN 2024.

Osječanke stekle vrijedno iskustvo

Najčitanije iz rubrike