Sport
BIJELO-PLAVI NOVOM POBJEDOM ZAKLJUČILI PRIPREME U POREČU

Raspoloženi Fiolić riješio slovenskog prvoligaša
Objavljeno 22. siječnja, 2022.

Nogometaši Osijeka pripreme u Poreču zaključili su još jednom sigurnom pobjedom. Ovaj put su s tri pogotka u mreži ispratili slovenskog prvoligaša Tabor. Pobjeda je mogla biti još uvjerljivija jer su bijelo-plavi propustili realizirati još nekoliko vrlo izglednih prilika među kojima je bio i kazneni udarac. Njega je u 75. minuti zapucao Ramon Mierez čiji je udarac završio iznad okvira vrata. No, Osijek je odigrao još jednu vrlo dobru utakmicu u kojoj je prednjačio Ivan Fiolić koji je bio dvostruki strijelac, a asistirao je Brleku kod drugog pogotka osječke momčadi. Osječani su Slovence načeli u 13. minuti kada je Fiolić ukrao loptu Dokoureu na 20-ak metara od vrata, pa u nepoznato poslao stopera Nemanića i onda preciznim udacem s 14 metara pogodio donji desni kut. Tabor nakon toga nije bio bezopasan, ali svejedno nije uspio uzvratiti, a u završnici prvog dijela još jedna Fiolićeva majstorija inicirala je drugi pogodak. Prihvatio je loptu koju je presjekao Lončar, povukao ju korak-dva i onda idealno uposlio Brleka na drugoj strani, a on je preciznim udarcem s ruba kaznenog prostora pogodio pod gredu. U nastavku susreta Osijek je nastavio s pritiskom, a u 73. minuti Fiolić je mogao upisati hat-trick. Petkovićevu povratnu loptu Mierez je propustio do Fiolića, a on je s 11 metara pucao pored lijeve vratnice. Dvije minute kasnije Petković je zaradio kazneni udarac nakon što ga je rukama srušio Furlan, ali Mierez je s "bijele točke" pucao preko grede. Točku na "i" te pobjede stavio je Fiolić u 81. minuti. Daku je učinio veliki dio posla jer je s centra povukao brzu kontru u kojoj je proigrao Fiolića na drugoj strani, a on se imao vremena namjestiti i ljevicom s 13-14 metara iskosa naciljati suprotni desni kut.

Odmah po završetku susreta osječka ekspedicija je napustila Poreč i krenula prema Osijeku, nedjelja će im biti slobodan dan, a momčad će na okupu opet biti u ponedjeljak kada će krenuti završne pripreme za proljetnu prvenstvenu premijeru na kojoj će u subotu, 29. siječnja, u Gradskom vrtu gostovati Slaven Belupo. D. Keler

OSIJEK**3(2)
TABOR**0


POREČ - Igralište u nogometnog centra Zelena Laguna. Vrijeme sunčano. Teren dobar. Gledatelja: 50. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Strijelci: 1:0 Fiolić (13), 2:0 Brlek (42), 3:0 Fiolić (81).

OSIJEK: Ivušić, Bartolec, Škorić, Lončar, Jurčević, Žaper, Brlek, Fiolić, Bohar, Hiroš, Mierez. Još su igrali: Petković, Daku, Stranput, Baić.

TABOR: Koprivec, Salkić, Nemanić, Urh, Guerrico, Dokoure, Mavretič, Kljun, Stančić, Bongongui, Monjac. Još su igrali: Mlinarič, Furlan, Kocjančić, Ovsenek, Kompare, Mory, Čakš, Seličkar, Gotter.

Možda ste propustili...

IZABELA LOJNA UOČI SUSRETA SA SPLIĆANKAMA

Pobijedimo li Hajduk, jedna ruka nam je već na trofeju

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike