Regija
PROSLAVA VINCELOVA U POŽEŠKOM KRAJU

Ipak Vincelovo - tradicija neće biti iznevjerena
Objavljeno 22. siječnja, 2022.

POŽEGA/KUTJEVO - Tradicionalna manifestacija Vincelovo i projekt ZELENO-PLAVO, neće se održati, kako je planirano, već u sklopu  Grgurevskih događanja u ožujku sukladno epidemiološkim mjerama. O tome je obavijestila Turistička zajednica Grada Požege. No, Kutjevčani su se požurili i dio planiranih manifestacija održali, iako nešto skromnije nego ranijih godina.

Ne kao nekad, uz brojne uzvanike, zaposlenike i poslovne partnere iz Hrvatske i inozemstva, proslavljeno je Vincelovo u vinogradima Kutjeva d.d. Razlog skromnosti je trenutna epidemiološka situacija i poštivanje propisa. U skladu s mogućnostima u nazočnosti članova uprave i drugog rukovodstva tvrtke te tamošnjih zaposlenika orezani su prvi trsovi loze, a vinograde je blagoslovio po prvi puta otkako je na službi kutjevačkog župnika vlč. Ivan Štivičić.


Vincelovo u Vinogradarstvu i podrumarstvu Krauthaker iz Kutjeva održava se u znaku Covida-19 i ograničenja. Zbog toga slavlje traje tri dana u grupama od po pedesetak uzvanika i predočenje covid potvrda. Osim obitelji Krautaker i Grgić, na Vincelovu prvoga dana su bili poslovni partnere i poznate osobe iz društvenog i kulturnog života naše države i Crne Gore. U središtu manifestacije je bilo kušanje 33 uzorka vina koja će se ove godine pojaviti na tržištu. Bili su tu rosei, bijela i crna vina s raznih položaja kutjevačkog vinogorja koja nisu ostavila ravnodušnim goste, a posebno distributere Krauthakerovih vina. (B.S.T.)

Možda ste propustili...

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

FAKULTET TURIZMA I RURALNOG RAZVOJA U POŽEGI

Promoviran prvi naraštaj diplomanata

Najčitanije iz rubrike