Sport
IZ NAŠICA NA KLUPU REPREZENTACIJE?

Tamše zbog "dežele" neće napustiti NEXE
Objavljeno 22. siječnja, 2022.
Može li se dogoditi da rukometaši NEXE-a ostanu i bez drugog uzastopnog trenera zbog odlaska na mjesto izbornika reprezentacije? Prošle godine, nakon ostavke Line Červara, s mjesta trenera NEXE-a, ulogu izbornika preuzeo je Hrvoje Horvat. Njega je na klupi Našičana zamijenio Branko Tamše kojeg sada, nakon smjene Ljubomira Vranješa, spominju u kontekstu novog izbornika Slovenije. Naši susjedi su prije nas osjetili kvalitetu Crne Gore. Slovenci se nisu niti plasirali u drugi krug, trenutačno su čak pali, pa će morati igrati "kvalifikacije za kvalifikacije" za Svjetsko prvenstvo. Odmah zbog takvog rezultatskog podbačaja odlučeno je da Vranješ više ne bude njihov izbornik. Kao njegova zamjena trenutačno se najčešće spominju upravo Branko Tamše i Uroš Zorman, nekadašnji kapetan i legenda slovenskog rukometa, danas trener Trimo Trebnja, koji je prethodno bio pomoćni trener Slovenije i poljskog Kielcea gdje je i završio karijeru. Tamše definitivno ima kvalitetu i ugled za preuzimanje slovenske klupe. "Branč osvajalec" kako ga zovu bio je prvak Slovenije i s Gorenjem i s Pivovarnom Laško. Danas je u Našicama gdje je pod ugovorom, a postoji li mogućnost njegova prijevremenog raskida, upitali smo predsjednika NEXE-a Josipa Ergovića.



- Uvijek je velika čast za naš klub kada ti igrači dobiju poziv za reprezentaciju, a isto tako i kada se trenere spominju u kontekstu preuzimanja uglednih selekcija kao što je slovenska, a što je ranije bio slučaj s Hrvojem Horvatom. Međutim, s Brankom osim što imamo važeći ugovor, imamo i jedan džentlmenski dogovor. On je prepoznao naš projekt i dok ne završi posao u NEXE-u, nema planove preuzimanja bilo čije reprezentacije, pa tako ni slovenske - objasnio je Ergović. K.L.
Josip Ergović

predsjednik NEXE-a

Tamše je prepoznao naš projekt i dok ne završi posao u NEXE-u, nema planove preuzimanja bilo čije reprezentacije, pa tako ni slovenske

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike