Sport
BIJELO-PLAVI LAKO PROTIV MAĐARA

Fućak odličan, majstorija Mikolčića
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
Nogometaši Osijeka upisali su drugu pobjedu na pripremama u Poreču. Trener Nenad Bjelica protiv mađarskog drugoligaša Haladasa na travnjak je poslao igrače koji su imali manju minutažu u susretu protiv Olimpije. No, bijelo-plavi su pružili vrlo dobru partiju. Zabili su triput, a još toliko puta su i uzdrmali okvir suparničkih vrata.



Posebno je raspoložen za igru bio Krisitan Fućak koji je bio nerješiva enigma za mađarske braniče. Osječani su poveli u 28. minuti. Fućak je poput brzog vlaka projurio na lijevoj strani, pronašao na drugoj vratnici Gržana, koji je uposlio Topčagića, a iskusni centarfor takve prilike ne propušta. Šlag na prvo poluvrijeme stavio je najmlađi prvotimac Mikolčić kada je pogodio iz slobodnog udarca s 20-ak metara. U nastavku Fućak je dobru igru okrunio pogotkom u 54. minuti, a Mađari su počasni pogodak zabili pet minuta kasnije preko svog kapetana Nemetha. U završnici susreta Osijek je pobjedu mogao učiniti još uvjerljivijom, ali je Petkovićev udarac zaustavila greda, a Čeberkov vratnica. D.Keler
OSIJEK       3 (2)

HALADAS       1 (0)

POREČ - Igralište u Zelenoj laguni. Teren dobar. Vrijeme prohladno. Gledatelja: 50. Sudac: Amel Dizdarević.

Strijelci: 1:0 Topčagić (28), 2:0 Mikolčić (45), 3:0 Fućak (54), 3:1 Nemeth (59).



OSIJEK: Malenica (od 46. Barešić), Miloš, Bralić, Cheberko, Cvijanović, Hanuljak, Kleinheisler, Mikolčić (od 62. Stranput), Gržan (od 62. Petković), Fućak (od 72. Baić) i Topčagić (od 62. Daku).



HALADAS: Verpecz, Bošnjak, Nemeth, Guzmics, Kallai, Csilus, Holdampf, Doktorics, Lencse, M. Toth, G..K. Toth. Još su igrali: Antal, Doncsecz, Kiss, Szijjarto, Tarjan.

Najčitanije iz rubrike