Sport
ŽOK OSIJEK

Ostalo mjesta za napredak u igri i pomak na ljestvici
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Odbojkašice s Drave daleko su od opasne zone, ali u nastavku se može i bolje od osmog mjesta

Spremne su odbojkašice s Drave za nastavak sezone. ŽOK Osijek solidno je odradio prvi dio, ali u klubu su svjesni da je broj pobjeda (5) i osvojenih bodova (13) mogao biti i veći.



Trenutačno se drži osmo mjesto u superligaškom poretku, a, primjerice ono četvrto, posljednje koje vodi u doigravanje, udaljeno je za dvije pobjede (od ove sezone one su prvi uvjet za plasman, pa tek onda osvojeni bodovi), što najbolje govori i o izjednačenosti kvalitete najboljih hrvatskih ženskih odbojkaških klubova.

- Kako je prije sezone bilo dosta značajnih promjena u igračkom kadru, nismo tamo početkom listopada ni sami znali koliko možemo. Ovo dosad ostvareno nije loše, ali mislim da u nastavku imamo prostora za napredak, samim time i pomak u poretku - odmah na početku jasan je trener Tomo Paun, koji se tijekom dosadašnjeg dijela sezone borio i s nekim stvarima na koje nije imao utjecaj. Naravno, pandemija, samoizolacije, pa i ozljede utjecale su na pripremu utakmica, a rijetke su bile one u kojima je Paun na raspolaganju imao kompletan kadar.

- Ne treba posezati za alibijima, ali stoji da nismo mogli spojiti dvije utakmice u istom sastavu. Tako je bilo situacija da smo tri tjedna bili na jednom primaču, pa dva nije bilo zamjene za dizača. Naravno da to utječe i na oscilacije kojih je bilo na parketu. Nije neiskustvo jedini razlog tome, ali vjerujem da smo iz nekih utakmica izvukli pouke - smatra trener osječkih odbojkašica. Tu, prije svega, misli na one utakmice u kojima se odlično otvaralo, ali je protivnik na kraju imao bolje zatvaranje.

- To nam se dogodilo triput zaredom. Odličan prvi set i onda kao da počinje neka druga utakmica. Vratimo suparnika, u naše se redove uvuče dodatna nesigurnost, prestanemo izvršavati dogovoreno i ostanemo bez pobjede i bodova. Samo u tim susretima imali smo prigodu za kvalitetniji učinak, da smo izvukli više i zadovoljstvo kompletnim dosadašnjim učinkom bilo bi veće - smatra Paun.

Iako su podosta oscilirale, bilo je trenutaka u kojima su kapetanica Jurić te suigračice Kainz, Kolobarić, Rajndl, Gadžić, I. i M. Lovrić, Gajić, Štebih, Lizatović, Županić, Weinand, Merkaš, Matković, Dugandžić, Volmut i Tubić (bile u zapisniku tijekom prvog dijela), pokazale da se znaju izvući iz nezgodnih situacija i pronaći put do pobjede.

- Znali smo se vraćati i iz minusa, nije samo da smo imali dobra otvaranja, pa gubili utakmice. Četiri puta igrali smo peti set, u tri navrata pronašli smo put do pobjede, što znači da ova ekipa ima kvalitetan sportski karakter koji ćemo, vjerujem, iskazati u drugom dijelu. Naravno, primarno je da nas zaobiđu ozljede i virusi, da imamo kontinuitet igranja u najboljem sastavu - kaže na kraju trener ŽOK-a Osijek Tomo Paun.

Nino Benčina
VIŠE SE OČEKIVALO OD JUNIORSKE ZAVRŠNICE
Uvertira za nastavak Superlige bio je nastup na juniorskoj završnici u Zadru, kojoj u klubu tradicionalno poklanjaju maksimalnu pozornost. Uvijek je imperativ i dobar rezultat, koji se priželjkivao i ovaj put. Razumljivo, jer je trener Paun na raspolaganju imao i sedam igračica koje su kod njega i u seniorskom programu, stoga su i očekivanja s pravom bila visoka. Mlade odbojkašice s Drave bile su u borbi za odličja, na kraju je ono izmaknulo, ali četvrto mjesto nije loš rezultat. Naprotiv.

5

pobjeda iz 12 odigranih utakmica (jedna u Kupu i poraz u osmini finala) dosadašnji je učinak Osječanki

Možda ste propustili...

SEDMO IZDANJE KUPA GRADA OSIJEKA U MAČEVANJU

Članovi MK Dmitar Zvonimir skupljali su iskustvo, ali i medalje

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

Najčitanije iz rubrike