Sport
PRVI HITCI NA ISSF GRAND PRIXU U OSIJEKU

Domaći daleko od borbe za odličja
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Nakon dva dana u kojima su se strijelci upoznavali s okružjem u Gradskom vrtu, stiglo je i vrijeme za natjecateljski dio ISSF Grand Prixa u zračnom oružju. Na programu su bile tri discipline, u kojima nitko od domaćih predstavnika nije uspio osigurati mečeve u kojima se pucalo za odličja. Samo jedno hrvatsko polufinale skroman je, ali i očekivan doseg. No u preostala dva dana nije nemoguće očekivati bolje rezltate hratske zračne ekspedicije.

Prvo od tri finala bilo je ono u pušci za mix timove. U kvalifikacijama su nastupile 23 kombinacije, dvije hrvatske, a Tatjana Banjac i Borna Petanjek su kao peti ušli u polufinale. Naciljali su 627.8 krugova (312.5+315.3), a najbolji zbroj imao je mađarski dvojac Eszter Denes/Zlatan Pekler (631.6). U polufunalnoj skuini Tatjana i Borna bili su posljednji, četvrti, s devet poena, u finale su otišli prvi nositelji sa 34. U borbi za zlato bolji od Denes i Pekler sa 16:12 bili su Oceanne Muller i Brian Baudouin (Francuska). Na 15. mjestu završili su Estera Herceg i Andrija Mikuljan (620.5, 309.0+311.5). Pojedinačne nastupe odradili su pištoljaši(ce). Najbolji hrvatski, Uroš Kačavenda (Osijek 1784), zauzeo je 23. mjesto u kvaifikacijama (568), za polufinale trebalo je naciljati sedam krugova više. Na 26. mjestu završio je naš drugi predstavnik, Hrvoje Marčec (562). Nakon polufinalnih skupina, u prvoj finalnoj fazi najbolje su gađali Rus Artem Chernousov (40) i Azerbajdžanac Ruslan Lunev (38), a u susretu za naslov bolji je bio ruski strijelac (17:5). U ženskom pištolju najbolji rezultat od hrvatskog terceta ostvarila je Lana Skeledžija, koja je imala 16. rezultat (565). Osmo mjesto pobjeglo je za šest krugova. Zlatka Hlebec bila je 26. (557), a Maja Kuzman 28. sa skromnih 547 krugova. U daljnjem natjecanju najbolje su gađale Veronika Majer (Mađarska) i Bugarka Antoanteka Kostadinova, a prvo mjesto pripalo je mađarskoj pištoljašici (16:6).

Danas su također na programu tri discipline, ona u pištolju bit će u znaku mix timova, gdje će Kačavenda pucati u paru s Kuzman. Tu su i obje pojedinačne discipline u pušci, gdje imamo jake adute (Maričić, Gorša, Petanjek, Mikuljan), nije isključeno da netko zapuca i u završnici, koja počinje od 16 sati. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike