Sport
KOŠARKA

"Brokeri" će na Gripama biti oslabljeni
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Nakon što su dvije ovogodišnje utakmice odradili u Zagrebu, košarkaši s Drave ponovno igraju na gostujućem parketu. U sklopu 18. kola HT Premijer lige, Vrijednosnice Osijek večeras (18 sati) imaju okršaj protiv Splita. Na Gripama će nastupiti nekompletni, jer zbog problema s ozljedama neće biti Šime Lisice i Mladena Grušanovića, mladi Matej Tokić je u samoizolaciji, stoga je jasno da će trener Marko Mandić imati značajno skraćenu rotaciju. Valjda će ipak skupiti desetoricu za zapisnik, a mjesto u njemu imat će prvi strijelac i skakač Đorđe Topolović, koji će na parket sa zaštitnom maskom. Za vrijeme stanke na jednom treningu zaradio je udarac u nos, stoga će se sa splitskim centrima morati boriti "maskiran".



- Nismo bez problema, a gostujemo kod momčadi iz samog premijerligaškog vrha. Nismo najbolje krenuli u nastavku sezone, sada su nas zadesili i dodatni pehovi, ali pokušat ćemo pružiti maksimum protiv kvalitetnog domaćina - kaže Mandić, svjestan da im izgledi večeras nisu veliki. S druge strane je momčad koja je Osječanima nanijela najteži poraz sezone. U Gradskom vrtu bilo je 66:104. Na Gripama se ipak očekuje bolji dojam.



- To nam je bilo najlošije izdanje sezone, koje ne želimo i ne smijemo više ponoviti. U međuvremenu je i Split ispao iz natjecateljskog ritma, oni su zbog problema s koronavirusom više od dva tjedna bez utakmice. Mi smo zadnju službenu imali prije devet dana, a početkom tjedna skoknuli smo do Bijeljine i odradili prijateljski ogled kako ne bismo previše bili bez provjere. Ova večeras bit će zahtjevna, odradit ćemo je hrabro i najbolje što možemo u aktualnim okolnostima - naglašava Mandić, svjestan da će biti jako teško izbjeći treći uzastopni poraz u siječnju. Split je u dosadašnjih 15 dvoboja slavio 12 puta, a VROS je trenutačno na učinku 5-10. Danas još igraju Furnir - Alkar, sutra će na parket AO Škrljevo - Gorica. U nedjelju se sastaju Zadar - Šibenka i Zabok - Sonik Putami, a dan poslije Cedevita Junior - Cibona. N.B.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike