Sport
AUSTRALIAN OPEN

Čilić gura dalje, Konjuh ispala
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
Marin Čilić gura dalje, Ana Konjuh je zaustavljena, a naši igrači u parovima uglavnom mogu biti zadovoljni kako su krenuli u Melbourne parku na prvom Grand Slamu sezone.

Čilić je izborio mjesto u 3. kolu Australian Opena pobjedom nad Slovakom Norbertom Gombosom od 6:2, 6:3, 3:6, 7:6 (6). Čilić je opravdao ulogu favorita protiv Gombosa, 117. igrača svijeta, a sad mu slijedi mnogo teži zadatak - peti nositelj Andrej Rubljev. Čilić je Rusa dobio u Ženevi 2015. godine, a potom izgubio pet mečeva u nizu. Konjuh nije mogla dalje od 2. kola gdje je poražena od Amerikanke Danielle Collins sa 6:4, 6:3. Ana nije našla načina kako se suprotstaviti 30. igračici svijeta i završila je svoj nastup u Melbourneu.

Franko Škugor i njegov partner, Kazahstanac Andrej Golubjev, predali su meč prvog kola parova nakon što su u prvom setu gubili sa 5:2 od Australaca Danea Sweenyja i Li Tua. Dalje je prošao najbolji svjetski teniski par Nikola Mektić i Mate Pavić, ali tek nakon teške borbe. Hrvatski dvojac pobijedio je i Argentince Facunda Bagnisa i Federica Delbonisa sa 4:6, 7:6 (8), 6:4 i u sljedećem kolu igra s Australcima Kokkinakisom i "ludim" Kyrgiosom. Ivan Dodig i Brazilac Marcelo Melo za prolazak u drugo kolo bili su bolji od Francuza Adriana Mannarina i Huga Nysa iz Monaca. Nakon dva sata igre slavili su sa 4:6, 6:3, 7:5 i sad će na Talijane Bolelija i Fogninija. I. Li.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike