Crna kronika
NA KRAJU SKRIVIO NESREĆU U NARDU

Drogiran vozio i bježao policajcima pa udario u kuću i betonski stup
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Kao na filmskom platnu odvijala se policijska potjera u utorak na belišćanskom području. Prometni policajci provodili su akciju usmjerenu na nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisno korištenje i pokušali su zaustaviti zaustaviti automobil kojim je, kako se kasnije pokazalo, upravljao 24-godišnjak. Međutim, mladiću tako nešto nije padalo na pamet te je dao gas, izbjegavajući policijsku kontrolu, i nastavio se kretati ulicama Belišća i Valpova prema mjestu Nard. Policajci su odmah potrčali do svog vozila i dali su se u potjeru za odbjeglim vozačem.- Dolaskom do kućnog broja 9 u Valpovačkoj ulici, u Nardu, vozač je izgubio nadzor nad vozilom i sletio s kolnika. Prednjim dijelom vozila udario je u metalni stup, a zatim u obiteljsku kuću, a nakon toga i u betonski stup, gdje se zaustavio - stoji u priopćenju Policijske uprave osječko-baranjske. Nakon slijetanja vozač je otvorio vrata oštećenog automobila i počeo bježati. Policajci su, vidjevši slijetanje automobila, zaustavili svoje vozilo i dali se u trk za bjeguncem. Brzo su ga sustigli te uz primjenu tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitili i priveli u prostorije policijske postaje. Tamo je utvrđen identitet 24-godišnjaka koji je policajcima predao u plastičnoj kutiji 2,4 grama marihuane. Nisu samo bijeg i posjedovanje marihuane bili jedini grijesi ovoga 24-godišnjaka.

- Očevidom je utvrđeno da je 24-godišnjak na svoj osobni automobil stavio krivotvorene registarske pločice, da je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta radi negativnih bodova te da kod sebe nije imao dokument kojim bi potvrdio svoj identitet. Također je prilikom bijega vozilom počinio niz prometnih prekršaja za koje su mu izdani prekršajni nalozi i obavijesti u ukupnom novčanom iznosu od 12.500 kuna - doznajemo iz Policijske uprave osječko-baranjske.

Za prekršaj vožnje za vrijeme dok mu je ukinuta vozačka dozvola podnesen je Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu te mu je privremeno oduzeto vozilo do okončanja postupka. Izvršenim preliminarnim testiranjem 24-godišnjaku je utvrđena prisutnost droga u organizmu te nakon izvršene analize krvi i urina istom će biti uručen prekršajni nalog na iznos od 10.000 kuna za upravljanje vozilom pod utjecajem droga. S.Lacić
Policajci iz PP-a Belišće 24-godišnjaku, do okončanja postupka, privremeno su oduzeli vozilo

Možda ste propustili...

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike