Mozaik
U SURADNJI S PLATFORMOM TIKTOK

BRIT Awards na TikToku
pokrenuo javno glasanje za
4 nove žanrovske kategorije
Objavljeno 21. siječnja, 2022.

Čelni ljudi nagrade BRIT Awards udružili su se s platformom TikTok kako bi uveli četiri nove žanrovske kategorije za te najprestižnije britanske glazbene nagrade. Prvi put u 45-godišnjoj povijesti nagrade fanovi od ovog tjedna mogu glasati za svoje omiljene izvođače na posebnom središtu za glasanje koje je pokrenuo TikTok, i to u kategorijama: Alternative/Rock Act, Hip-Hop/Grime/Rap Act, Dance Act i Pop/R&B Act, prenosi New Musical Express.



- Važno je da se BRIT Awards nastavi razvijati i da ima za cilj biti što sveobuhvatniji. Doista sam uzbuđen što smo pokrenuli četiri nove žanrovske nagrade, koje otvaraju još više prilika za umjetnike da dobiju priznanje za briljantnu glazbu koju stvaraju i produciraju, a glazbenim fanovima pružaju priliku da se uključe i glasaju kako bi podržali svoje omiljene izvođače te im pomogli osvojiti BRIT - izjavio je predsjedajući BRIT Awardsa Tom March.



Među potencijalnim pobjednicima za četiri nove nagrade nalazi se 20 nominiranih. U kategoriji Alternative/Rock Act to su Coldplay, Glass Animals, Sam Fender, Tom Grennan i Wolf Alice, u Hip-Hop/Grime/Rap Act AJ Tracey, Central Cee, Dave, Ghetts i Little Simz, u Dance Act Becky Hill, Calvin Harris, Fred Again, Joel Corry i Raye, a u Pop/R&B Act Adele, Dua Lipa, Ed Sheeran, Griff i Joy Crookes.



Publika je pozvana da glasa za svoje omiljene umjetnike preko aplikacije TikTok sve do četvrtka, 3. veljače. Na službenom TikTok računu BRIT Awards bit će i ekskluzivni sadržaj glazbenika za koje se glasa, a ljubitelji glazbe pozvani su da se uključe koristeći hashtag #BRITsTok. Korisnici mogu dati do deset glasova po kategoriji dnevno, s tim da se ograničenja glasova poništavaju svake noći u ponoć.



Najviše nominacija za ovogodišnji BRIT Awards, njih četiri, imaju Adele, Ed Sheeran, Little Simz i Dave. Na ovogodišnjoj dodjeli BRIT Awards, koja će se u londonskoj O2 Areni održati u utorak, 8. veljače, bit će predstavljen novi izbor rodno neutralnih kategorija, nakon što su organizatori odlučili ukinuti najbolje muške i ženske kategorije te stvoriti širu skupinu nominiranih. Voditelj ceremonije bit će stand-up komičar Mo Gilligan, koji će zamijeniti kolegu Jacka Whitehalla nakon što je on četiri godine zaredom bio domaćin dodjele BRIT Awardsa.



Danijel Miklić
Organizatori su odlučili ukinuti najbolje muške i ženske kategorije te stvoriti širu skupinu nominiranih

Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

OSMI PUT U SLAVONSKOM BRODU

CMC 200 Slavonija fest: Parni valjak

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike