Tehno

Philips monitori dobili certifikat TCO generacije
Objavljeno 21. siječnja, 2022.
Certifikat TCO, vodeći svjetski certifikat održivosti za IT proizvode, otkriva probleme i osigurava da industrija poduzima održivije korake u svojem poslovanju. TCO uključuje sveobuhvatan sustav ažuriranih kriterija, neovisnu provjeru i strukturirani sustav za kontinuirano poboljšanje kako bi potaknuo stvarne i trajne promjene. Kako bi bili podobni za certifikat TCO generacije 9, proizvodi moraju zadovoljiti još strože kriterije iz najnovije certifikacije u nekoliko različitih kategorija, balansirajući performanse proizvoda s energetskom učinkovitošću. Više od 40 novih pokazatelja uspješnosti održivosti prikupljaju i potvrđuju neovisni stručnjaci.



Podizanje svijesti o održivosti s vremenom se može samo više naglašavati kako za proizvođače tako i za potrošače. S jedne strane TCO certificiranje izvrstan je način da robne marke i brendovi na vrhu popisa svojih prioriteta drže upravo odgovornost za okoliš i društvo. S druge strane, daje mogućnost odabira proizvoda s oznakom TCO certifikata onim potrošačima koji svjesno ulažu napore u brigu o okolišu.



Philips Monitors prihvatio je pristup s održivošću kao glavnom smjernicom i krajnjim ciljem tijekom cijelog proizvodnog ciklusa. Monitori imaju i niz inovativnih i ekološki prihvatljivih tehnologija te se proizvode u opskrbnom lancu gdje su održivost i etički problemi prioritet. Primjerice, dvije bitne “zelene” značajke Philipsovih monitora ugrađene su u većinu njegovih proizvoda. PowerSensor štedi do 70 % energije, smanjujući svjetlinu monitora kada je korisnik odsutan. LightSensor prilagođava pak svjetlinu zaslona prema ambijentu. Modeli Philips 242B1G i Philips 272B1G dva su energetski najučinkovitija monitora na svijetu koji pružaju novu razinu uštede energije. M.R.
Najčitanije iz rubrike