TvObzor
JEDAN I JEDAN

Tram 11 nakon 22 godine izbacili novi album
Objavljeno 21. siječnja, 2022.

Kada su povratnički koncert u Domu sportova 2017. godine rasprodali u rekordnom roku, bilo je jasno da priča koju su Tram 11 prekinuli na vrhuncu karijere nije završena te da fanovi ovih kultnih rapera od njih žele još. Tada su svima obećali novi materijal. Obećanje je ispunjeno prošli tjedan, točno 22 godine nakon njihovog zadnjeg albuma “Vrućina gradskog asfalta”, kada je napokon izišao novi album “Jedan i jedan”. Već je samom najavom albuma nastala opća histerija, ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem svijeta. Svi njihovi fanovi željeli su svoj primjerak, pa je cijela prva edicija ovog albuma rasprodana već u pretprodaji.



Novi album najavljen je u lipnju 2020. godine s pjesmom “Jebo sliku svoju”, a nakon nje, došla je pjesma “Uhićen”. Cijeli album nosi 14 pjesama i pet intra skitova. U pjesmi “Potez lovca” gostuju Nered & Stoka, a u “Upad u klub” Pendrek, Marchello, Adnan i Suicidal. Album “Jedan i jedan” odiše tematikom i metaforama današnjice i vodi nas u svijet rapa ovog zagrebačkog dvojca koji su jedni od utemeljitelja hrvatske reperske scene.

”Album je podijeljen u četiri odlomka zanimljivim skitovima naše operaterke Tram 11 hotlinea. Pričamo o društvenim nesuglasicama, razgolićujemo političku scenu i sve njene aktere i poltrone, upozoravamo na mnoge bolesti društva i pojedinaca, razotkrivamo lažne vođe, lažne mesije i jednoumlje medijske, pa i kulturne scene, pričamo o kvartovskim preživljavanjima, reperskoj bahatosti i očuvanju hip-hop kulture, ljubavnim nedoumicama, izazovima društvenih mreža, a i o ne baš svijetloj budućnosti u kojoj smo se zapleli. Uglavnom, radimo sve što smo radili na našim albumima do sada, negativno pretvaramo u pozitivno. Ovo je još jedan dokument vremena iz kuhinje Tram 11”, rekao je o novom albumu Woo.

Četrnaest novih pjesama na ovom albumu nudi raznolike teme, od ozbiljnih političko-društvenih do ljubavnih. Producenti albuma su Sett, Koolade, Kickass i Brkah, a “Jedan i jedan” ima i posebne goste: Nereda, Stoku, Pendreka, Suicidala, Adnana i Marchella.

”Čim je počela priča o stvaranju novog materijala, ideje su počele kapati kao da se nismo nikad razišli. Tako smo u nekoliko mjeseci imali popis od 22-23 stvari, počeli birati beatove, pisati refrene i tekstove”, rekao je Tagret, a Woo se nadovezao:

”Jako se veselim albumu i nema mi većeg gušta od stvaranja novog Tram 11 materijala. Dvije smo godine radili, pisali, snimali, veselili se novom albumu koji je sad napokon vani. Vjerujem da će album zabaviti fanove isto kao što je nama bilo zabavno snimati ga.”
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

Najčitanije iz rubrike