TvObzor
ANNETTE

Adam Driver i Marion Cotillard u rock-operi nagrađenoj u Cannesu
Objavljeno 21. siječnja, 2022.

Nominiran za prestižnu nagradu Oscar, Adam Driver i dobitnica nagrade Oscar Marion Cotillard briljiraju u novom filmu Leosa Caraxa – “Annette”. Riječ je o dobitniku nagrade za najbolju režiju na filmskom festivalu u Cannesu gdje je film premijerno prikazan i gdje je osvojio hvalospjeve kritike i dugi pljesak nakon prve projekcije. Film je režirao ugledni francuski redatelj Leos Carax, najpoznatiji po svojim poetičnim prikazima tragičnih ljubavi, a “Annette” nije iznimka. Ono što film čini drukčijim od njegovih prijašnjih filmova svakako je to što je riječ o mjuziklu, točnije rock-operi u kojoj su glumci uistinu pjevali uživo tijekom snimanja.



Radnja filma odvija se u Los Angelesu. Henry (Driver) je stand-up komičar s otkvačenim smislom za humor. Ann (Cotillard) svjetski je priznata operna pjevačica. Pod svjetlima reflektora oni čine jedinstven i glamurozan par. Međutim, rođenje njihova djeteta Annette, tajanstvene djevojčice s iznimnom sudbinom, preokrenut će njihove živote naglavačke.

Istodobno glumiti, kretati se i pjevati svakako nije jednostavno, što je potvrdilo oboje glavnih glumaca, pogotovo Marion Cotillard, koja je izjavila da su i ona i Driver dijelili napadaje tjeskobe koji bi ih uhvatili tijekom snimanja filma. Stres je bio snažan, a glumica je istaknula: “Niti sam ja pjevačica niti je Adam pjevač, pa smo dijelili te naše stresove i tjeskobe. Svaki put prije snimanja scene pogledali bismo se i rekli ‘O.K., ovo će biti teško, ali uspjet ćemo’”. Zahvaljujući njihovoj fantastičnoj povezanosti i glumačkoj kemiji na setu, oboje je uspješno prebrodilo tjeskobu i dalo jedne od ponajboljih izvedbi u svojim karijerama.

Jednu od glavnih uloga u filmu tumači i Simon Helberg, širokoj publici vjerojatno najpoznatiji po ulozi u popularnoj humorističnoj seriji “Teorija velikog praska”. On je, naime, toliko jako želio dobiti ulogu u ovom filmu da je naučio francuski jezik, a čak je i postao francuskim državljaninom jer je sama produkcija trebala što više građana iz Europske unije kako bi se film mogao prijaviti na EU fondove. Prije nego što je Marion Cotillard dobila ulogu, za nju su se kandidirale glumice poput Rooney Mare i Michelle Williams. U samom početku uloga je ponuđena i Kirsten Stewart, ali ona ju je morala odbiti zbog toga što ne zna pjevati. Snimanje filma započelo je u kolovozu 2019. godine, a snimalo se u Los Angelesu, Brugesu i Bruxellesu te u Njemačkoj, točnije u gradovima Munchenu, Koelnu i Bonnu.

Odličnim glumačkim izvedbama, sjajnom režijom i hvalospjevima filmske kritike i publike diljem svijeta, mjuzikl “Annette” predstavlja pravu kinoposlasticu za početak godine koja se nikako ne bi smjela propustiti.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata