Novosti
VINKOVAČKI PEDIJATRI ORGANIZIRANI

Djecu testiraju na kraju radnog vremena
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
Iako su liječnici u primarnoj zdravstvenoj zaštiti diljem Hrvatske negodovali zbog naputka Ministarstva zdravstva o testiranju brzim antigenskim testovima u svojim ordinacijama od 17. siječnja, a kako bi se rasteretilo dosadašnje testne punktove, ministar zdravstva Vili Beroš kaže da je ono nužno kako bi se spriječilo daljnje širenje koronavirusa i novi porast broja novooboljelih.

Broj testiranja raste sa svakim danom, a u vinkovačkim pedijatrijskim ordinacijama stanje je zasad pod kontrolom. Pedijatrica, dr. Diana Hoćevar Papić kaže kako je broj testiranja djece i dalje minimalan, a one koji sumnjaju na zarazu koronavirusom testiraju na kraju radnog vremena, ispred pedijatrijske ambulante, u krugu Opće županijske bolnice Vinkovci. “Izuzetno nam je teško odvojiti zdravu, bolesnu i COVID pozitivnu djecu. Pedijatrima svakodnevno dolaze zdravi mališani na uobičajene preglede, tako da bi nam svakako trebao zaseban prostor za one koji sumnjaju na zarazu koronavirusom”, kaže dr. Diana Hoćevar Papić, dodajući kako rade sve što je u njihovoj mogućnosti da bi zaštitili djecu od zaraze.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u srijedu je objavljeno da je od 581 osobe testirane na COVID-19 novopozitivnih 297 (91 više nego dan prije), pa je udio pozitivnih među testiranima vrlo visokih 51 posto. Umrla je jedna osoba. Od početka epidemije ukupno je oboljelo 23.940 osoba, od kojih su 22.403 izliječene, a ukupno je preminulo 397 osoba. Trenutno je 50 osoba hospitalizirano, dvije više nego dan prije, a u samoizolaciji je 1516 osoba.

M.Flego
Možda ste propustili...