Sport
FAHRUDIN MELIĆ

Koliko nas ima, za nas je i ovo velik uspjeh
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
Trebao je Fahrudin Melić biti jedan od niza igrača NEXE-a koji će nastupiti na Europskom prvenstvu, no iz epidemiološke službe pokazali su "plavi karton". Crnogorsko desno krilo, koje je ove jeseni stiglo u Našice nakon više od osam sezona igranja po francuskim klubovima. Melić se u 38. godini sam stavio na raspolaganje izborniku Roganoviću, vidjevši kakvih sve problema ima u svim reprezentacijama s koronavirusom. Na kraju ga je i sam zaustavio na putu prema Budimpešti.



- Ja više, iskreno, nisam pametan. Izborniku Roganoviću, s kojima sam prije i igrao, stavio sam se na raspolaganje bude li potrebno, a s obzirom na to da se jedno desno krilo ozlijedilo, dobio sam i poziv i bio spreman otići. Prošlog tjedna primio sam treću dozu, no uoči puta test je ipak pokazao da sam pozitivan. Rekli su mi da se to događa neposredno nakon boostera. Da ne moram ići u izolaciju, ali da se malo držim podalje ljudi. To i radim, premda mi ništa nije jasno.



Melić je posljednji put bio u reprezentaciji Crne Gore prije šest godina na EP-u u Poljskoj. Debitirao je na velikom natjecanju, na SP-u u Španjolskoj još 2013. Rođen je 1984. u Prijepolju u Srbiji (rodno mjesto Vlade Divca, nap. a.), a s dvije godine doselio se u Sarajevo. Otkud onda on u Crnoj Gori?



- Prijepolje je inače na granici Srbije i Crne Gore, a moja cijela rodbina živi u Crnoj Gori. Iskreno, ne znam što se događalo tih ratnih godina, ali moji za mene nisu nikada uzeli bosanske papire. Kako vučem korijene iz Crne Gore, pružila se prilika zaigrati za Crnu Goru.



Veliko iznenađenje napravili su izbacivši Sloveniju i plasmanom u drugi krug. Prije toga svladali su i Sjevernu Makedoniju.



- To s Makedoncima mi i nije bilo iznenađenje. Imamo mi igrača u vrlo jakim klubovima, a ono što nam nedostaje je jača liga. Ovo sa Slovenijom nas je sve iznenadilo. Rastemo u svakom pogledu. Ovom pobjedom podignulo se i samopouzdanje.



Blizu ste bili i Hrvatskoj prije dvije godine u Grazu. Crna Gora je vodila do odmora.



- Da, to je bila egal utakmica. Sigurno je Crna Gora sve bliža Hrvatskoj i jednoga dana će je iznenaditi. Možda već sada. Tko zna... Sigurno nismo bez ambicija. Hrvatska je u rukometu institucija. Pojam ne samo za nas na Balkanu nego u cijeloj Europi. Ono što mislim da mi nemamo je "dugačka klupa". Sada bi trebali doći Božović i Čavor, ali pogledajte kako se Hrvatska nadopunjava i s kojim igračima.



Kako se rukomet prati u Crnoj Gori?



- Prati se. Kada su čuli da bih mogao doći, dobio sam bezbroj poruka podrške. Nama je isto sport u genima, ali smo mali. Ima nas 650 tisuća, tako da s obzirom na to koliko nas ima, ovo je već velik rezultat - smatra desno krilo NEXE-a, koji u svojim redovima ima još jednog crnogorskog igrača. Lijevo krilo Aleksandar Bakić tek se oporavio od ozljede. K.Lacković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike