Osijek
DONACIJA GINEKOLOGIJI KBC-A OSIJEK

Obnovljeni zidovi, podovi i ormarići
Objavljeno 20. siječnja, 2022.
Zahvaljujući donacijama Grada Osijeka, NK-a Osijek te Općine Čepin, Klinika za ginekologiju i opstetriciju KBC-a Osijek dobila je novo ruho. S 250 tisuća kuna donacije Grada obnovljeni su podovi na Odjelu patologije trudnoće, gdje su također u sobama postavljeni novi ormarići s prepoznatljivim logom osječkog prvoligaša, za što je izdvojeno 55 tisuća kuna. Uz to, Općina Čepin omogućila je ličilačke radove, što je sve zajedno razveselilo ne samo rodilje koje ondje borave, kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare istaknula predstojnica Klinike, doc. dr. sc. Andrijana Müller, već i cjelokupno osoblje. Podovi su ondje posljednji put obnovljeni davne 1986. godine i bili su potpuno neprimjereni.

- Pacijenticama je boravak ovdje vrlo stresno razdoblje i hvala svima koji su omogućili da im bude ugodnije - dodala je doc. Müller.

Ravnatelj KBC-a Osijek, doc. dr. sc. Željko Zubčić, naglasio je da je Grad prošle godine donirao ukupno oko 650 tisuća kuna za razne ustrojstvene jedinice, i to nakon što je ranije Osječko-baranjska županija uložila sličan iznos za treći i četvrti kat Klinike. Prostor je sada, rekao je Zubčić, oplemenjen, zbog čega zadovoljstvo nije krio ni gradonačelnik Ivan Radić, naglasivši da iako nije osnivač, Grad kontinuirano pomaže donacijama i nastavit će to činiti i ubuduće, sve radi većega standarda zdravstvene zaštite svih stanovnika grada Osijeka.

I Vladimir Čohar, član Uprave NK-a Osijek, rekao je da su ponosni na donaciju.

- Sretni smo što u ovim vremenima možemo ostvariti našu ulogu u zajednici i mogu reći da je ovaj mali doprinos samo početak suradnje - naglasio je Čohar. M. Mihelić
Najčitanije iz rubrike