Osijek
ZBOG NEPRAVOVALJANOG GLASOVANJA

Prekinuta skupština
slavonskog HSU-a
Objavljeno 19. siječnja, 2022.
Izbornu skupštinu Hrvatske stranke umirovljenika Osječko-baranjske županije, u Osijeku je, a nakon glasovanja za novog predsjednika, prekinuo predsjednik središnjice Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević. Novi kandidati su za županijski HSU bili Tomo Trac i Zoran Vinković.



Nakon povišenih tonova koji su se mogli čuti nakon glasovanja koje, navodno, nije bilo pravovaljano zbog nepodudaranja broja listića i broja onih koji imaju pravo glasovanja, pa koordinator nije htio ni da se pročitaju rezultati glasovanja, osjetilo se nezadovoljstvo dijela nazočnih članova koji su, kako smo mogli čuti od pojedinih sudionika, podijeljeni u preferenciji za ponuđene kandidate, a čule su se i najave da će osječko-baranjska Hrvatska stranka umirovljenika biti raspuštena.



Gabričević je, nakon što je prekinuo izbornu skupštinu, izjavio da on smatra da ova skupština nije pripremljena sukladno stranačkom statutu. “Morao sam prekinuti ovu skupštinu, mi ćemo ovdje u Osječko-baranjskoj županiji pripremiti i organizirati skupštinu najkasnije u roku od tri mjeseca prema stranačkim aktima. To je naša unutarstranačka stvar i o tome više ne bih govorio za javnost”, kazao je Gabričević, a prije odlaska iz dvorane okupljenima je poručio da će se Predsjedništvo Hrvatske stranke umirovljenika u Zagrebu za nekoliko dana sastati i odlučiti o pravovaljanosti ove skupštine održane u Osijeku.D.Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike