Sport
FIFA-IN THE BEST

Lewandowski obranio naslov, ponovno završio ispred svih
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Napadač Bayerna Robert Lewandowski ponovno je trijumfirao pod okriljem FIFA-e. Izabran je za najboljeg nogometaša svijeta u 2021. godini. U izboru izbornika, kapetana i predstavnika novinara svih FIFA-inih članica napadač minhenskog kluba i poljske reprezentacije slavio je s 48 bodova, ispred Lea Messija (44 boda) i Mohameda Salaha (39). Egipćanin, zanimljivo, nije završio ni u najboljoj svjetskoj postavi u izboru Fifproa!

Lewandowski je nagradu The Best dobio i za 2020. godinu, a kapetan Hrvatske Luka Modrić stavio ga je na treće mjesto. On je najbolje ocijenio suigrača iz Reala Benzemu, a na drugom mjestu mu je Jorginho. Španjolka Alexia Putellas (Barcelona) najbolja je nogometašica, a trener godine je Nijemac Thomas Tuchel (Chelsea). Senegalac Edouard Mendy (Chelsea) najbolji je vratar godine, najljepši pogodak za nagradu "Ferenc Puskas" poostigao je Argentinac Erik Lamela (Sevilla/Tottenham), a nagrada za fair play otišla je nogometašima i medicinskom osoblju danske reprezentacije za pružanje pomoći Christianu Eriksenu na Euru.

U idealnih jedanaest u 2021. su Gianluigi Donnarumma (AC Milan/PSG), David Alaba (Bayern/Real Madrid), Leonardo Bonucci (Juventus), Ruben Dias (Manchester City), Kevin de Bruyne (Manchester City), Jorginho (Chelsea)), N‘golo Kante (Chelsea), Cristiano Ronaldo (Juventus/Manchester United), Erling Haaland (Dortmund), Robert Lewandowski (Bayern) i Lionel Messi (Barcelona/PSG).
Najčitanije iz rubrike