Mozaik

Uz popis namirnica za kupovinu ostvarite značajne uštede
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Uz popis namirnica vaša svaka kupnja bit će učinkovitija, a i primijetit ćete razlike na vašem bankovnom računu. Zahvaljujući ovom malom „lifestyle“ triku, bolje ćete odrediti prioritete kupnje.

Istraživanja su pokazala da nemali broj ljudi odlazi u trgovinu kad god im nešto zatreba. Naravno da ćete otići po mlijeko ili šećer, no umjesto u veliki supermarket, radije odite u manju trgovinu, jer ćete u velikoj uvijek natrpati puna kolica, bez obzira na to što vam treba jedan proizvod. Ako želite uštedjeti, ovo je dobar početak. Međutim, zamislite koliko biste novca mogli uštedjeti kad biste dodatno promijenili vaše navike kupovanja. Ovdje prvenstveno mislimo na izradu popisa za kupnju, tako da ćete uvijek kupovati samo ono što vam je zaista potrebno.

 

Napravite popis stvari koje su vam potrebne


Nemojte odlaziti u trgovinu samo po jednu stvar. Radije zapišite što vam treba te pričekajte da se popis malo proširi. Prije svakog odlaska u kupovinu dodatno ažurirajte popis namirnica i proizvoda za dom. I to navedite zaista samo ono što vam je zaista potrebno. Na taj način nećete provesti u trgovini dva sata, nego 45 minuta jer ćete kupovati samo stvari koje ste naveli na listi.

 

Provjerite što se nudi u kojoj trgovini


Ako kupujete u više trgovina, napravite popis za kupovinu za svaku trgovinu u koju odlazite. Dakle, ako primjerice redovno idete u Kaufland, najprije provjerite što se nudi u Kaufland katalogu i zapišite ono što planirate kupiti. Isto napravite i za bilo koju drugu trgovinu.

 

Planirajte obroke


Planiranje obroka je izvrstan način na koji možete dodatno uštedjeti na hrani. Dok razmišljate o tome što ćete jesti idući tjedan, zapišite sve sastojke koji će vam trebati. Osim toga, baš je nezgodno kad uslijed kuhanja shvatite da vam nešto nedostaje. Zato, birajte mudro. Provjerite što od potrebnih sastojaka možete pronaći u Ktc katalogu te po kojim cijenama. Pronađene artikle usporedite s Lidl katalogom, jer jedino ćete tako znati gdje vam se više isplati kupovati.

 

Dakle, što još čekate? Napravite popis stvari koje vam nedostaju i spremni otiđite u nabavku. Tako ćete kupiti samo ono što vam je potrebno. Osim toga, bit ćete manje rastrošni s hranom, što je zasigurno još jedna velika prednost šoping listi. Na kraju, ali ne manje važno, nikad ne idite gladni u trgovinu. PR

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DOLAZE SVJETSKA I REGIONALNA BLUES IMENA

Headliner Thrill Blues Festivala je 19-godišnja senzacija iz Velike Britanije

2

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

3

DISKOGRAFSKA SPAJALICA: VLADIMIR KOČIŠ ZEC

Volim napraviti povremeno određene pomake, odmak od nekog svojeg standarda