Sport
REAL MADRIDU ŠPANJOLSKI SUPERKUP

Modrić: Nadam se da ću ovako nastaviti igrati još godinama
Objavljeno 17. siječnja, 2022.

Luka Modrić ponovno je obasipan hvalospjevima sa svih strana, nakon što je Real Madrid osvojio španjolski Superkup, a kapetan hrvatske reprezentacije imao je važnu ulogu u tome. U finalu, u Rijadu, najbolji hrvatski nogometaš postigao je vodeći pogodak u 2:0 pobjedi protiv Athletic Bilbaoa, trasiravši put prema prvom trofeju ove sezone.



Modrić je zabio lijep pogodak u 38. minuti, postavši tako s 36 godina i 129 dana najstariji strijelac u španjolskom Superkupu. Konačni je rezultat postavio Benzema (52-11m), a Athletic je u završnici propustio vratiti neizvjesnost nakon što je u 89. minuti Courtois obranio najstrožu kaznu Garciji. Kapetan Vatrenih proglašen je igračem utakmice, a više od toga razveselio ga je novi trofej u dresu "kraljevskog" kluba, već 18.

- Jako sam sretan zbog pobjede i prvog trofeja u sezoni. Biti izabran za najboljeg igrača utakmice nije najvažnija stvar, nego pobjeda i prvi trofej sezone. Moramo nastaviti ovako, jer je duga sezona ispred nas - pričao je Modrić, čije igre vesele ne samo navijače Reala, nego i hrvatske reprezentacije, jer je jasno kako s ovakvim izdanjima od njega možemo očekivati velike stvari na Svjetskom prvenstvu u Kataru krajem ove godine. Igrati na ovakvoj razini za hrvatskog je veznjaka postalo praktički normalno, mnogi se čude kako mu to uspijeva, a po slavljeničkim izjavama jasno je kako ne razmišlja o "popuštanju gasa".

- Uvijek nastojim dati sve od sebe i pomoći momčadi koliko mogu. Uživam u nogometu kao nikada ranije. Kada ste u ovim godinama, tada uživate više jer ne znate koliko ćete dugo još moći igrati. Nadam se da ću tako nastaviti još mnogo godina, jer osjećam se dobro i fizički i mentalno.

Ovo je inače Modriću bio prvi ovosezonski pogodak u 22. utakmici, odličan trenutak za prekinuti post i pomoći klubu u osvajanju 12. trofeja u ovom natjecanju, čime je smanjio zaostatak za rekorderom Barcelonom (13). Real je u igri i za preostale trofeje ove sezone (prvenstvo, Kup Kralja, Liga prvaka), pa nije isključeno da u idućim mjesecima Modrić stigne i do brojke od 20 trofeja u dresu Madriđana.

- Nevjerojatno je što sam sve doživio u najvećem klubu na svijetu. Stvarno sam zahvalan za sve što se dogodilo, a osvojiti 18 trofeja nevjerojatno je. Nadam se da ću ih osvojiti još više u budućnosti - poručio je Modrić, koji s Realom ima ugovor do ljeta ove godine, no kako igra više je nego izvjesno kako će u "kraljevskom" klubu napraviti sve da s njim potpišu novi. G. Roguljić
Florentino Perez

predsjednik Real Madrida

- Ne želim se hvalisati, ali Courtois i Modrić najbolji su na svijetu na svojim pozicijama. Modrić je u takvoj formi da ponovno mora biti u konkurenciji za Zlatnu loptu.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana