Sport
NECIJEPLJENE VIŠE NITKO NE TREBA

Francusko "stop" antivakserima
Objavljeno 17. siječnja, 2022.
Australija je preko Novaka Đokovića poslala jasnu poruku: "Necijepljeni sportaši, čak i oni najbolji, ne mogu u našu državu." I to je samo početak, jer ono što rade Australci uskoro bi mogle slijediti i ostale države, a to znači da je odzvonilo necijepljenima, koje više nitko ne želi u "svom dvorištu". Uvjet za nastup na nekom natjecanju bit će - cijepljenje. Ako se nastavi inatiti i protiviti cijepljenju, Đoković neće moći zaigrati ni na francuskom Grand Slamu, u Roland Garrosu. Uvjet za nastup na pariškoj zemlji, kao i ostalim međunarodnim natjecanjima u Francuskoj, bit će potvrda o cijepljenju, potvrdila je francuska ministrica sporta Roxana Maracineanu. Samo dan nakon što je prvi tenisač svijeta deportiran iz Australiju jer nije cijepljen, a usput je njegov zahtjev za vizu imao nekoliko pogrešaka, francuska je vlada objavila da COVID potvrda neće biti obvezna samo za amaterske i profesionalne sportaše u Francuskoj nego i za strane sportaše koji u njihovu zemlju dolaze na natjecanja.

- Zakon o potvrdi o cijepljenju odnosit će se na sve koji su gledatelji ili profesionalni sportaši. I to do daljnjega. Što se tiče Roland Garrosa, on je u svibnju. Situacija bi se mogla promijeniti do tada i mi se nadamo da će biti povoljnija. Vidjet ćemo, ali očito nema iznimaka - objavilo je francusko ministarstvo sporta.

Pitanje je što će Đoković sad napraviti, protjeran je iz Australije, a cjepivo je nužno i za njegov dolazak na pariški Roland Garros, londonski Wimbledon i njujorški US Open. Drama u Melbourneu valjda mu je bila dovoljna opomena. I. Li.
Možda ste propustili...

HRGOVIĆ SE PRIPREMA ZA 1. LIPNJA

Meč će trajati nekoliko rundi

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana