Crna kronika
NA CESTAMA OSJEČKO-BARANJSKE ŽUPANIJE

Za vikend uhvatili 19 pijanih vozača
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Devetnaest pijanih vozača zaustavljeno je u prometu tijekom protekloga vikenda. Riječ je o 16 vozača automobila, dvojici biciklista i jednom mopedistu, dok se jedan vozač automobila odbio alkotestirati. Uz alkohol zabilježena su još 223 prometna prekršaja, od kojih su 108 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 30 nekorištenja sigurnosnog pojasa, 29 nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, tri upravljanja vozilima bez položenog vozačkog ispita.

Najveća koncentracija (2,59 promila) izmjerena je 24-godišnjem vozaču automobila iz Zvonimirovca, koji je zaustavljen u petak, u 23.10 sati, na graničnom prijelazu u Donjem Miholjcu. Mladi vozač odveden je na triježnjenje. Istoga dana, u 20.25 sati, u Ulici svetog Leopolda Bogdana Mandića u Osijeku, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Nesreću je izazvao 66-godišnjak iz Briješća, koji je zbog neprilagođene brzine sletio s ceste. Imao je u krvi 1,21 promila alkohola. U Đakovu, u subotu, u 2.45 sati, zaustavljen je automobil s kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljao 20-godišnji Đakovčanin. Mladić je unazad tri godine dva puta pravomoćno presuđen za vožnju bez dozvole te je uhićen i privremeno mu je oduzeto vozilo kojim je upravljao. U Aljmašu, u 6 sati, 21-godišnji vozač iz Laslova, zbog neprilagođene brzine zabio se autom u zid stare crkve. U nesreći je mladi vozač teže ozlijeđen, a u krvi je imao 1,05 promila alkohola.

U Kućancima, u nedjelju, u 15.25 sati, 38-godišnji vozač automobila iz Šljivoševaca, zbog nepropisnog kretanja vozilom po kolniku udario je u vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera te mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,06 promila. U mjestu Sulkovci, u Požeško-slavonskoj županiji, u nedjelju, oko 19.40 sati, 25-godišnji vozač BMW-a, koji je imao 1,84 promila, zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom te sletio u putni kanal, nakon čega je udario u betonski vodopropust u vlasništvu "Hrvatskih cesta". U prometnoj nesreći 25-godišnjak je lakše ozlijeđen.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji policajci su u prometu zatekli za vikend devet pijanih vozača, a najveća koncentracija (1,71 promila) izmjerena je 41-godišnjem vozaču u Vukovaru. S.Lacić
Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

VATROGASCI POZIVAJU GRAĐANE NA OPREZ

Neopreznost ljudi, najčešći uzrok požara na otvorenom

HITCI SE ČULI NA VIKENDICI KOD OSIJEKA

Uhićen jer mu se za dana pripucalo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

2

OZLIJEĐENIH NEMA, VELIKA MATERIJALNA ŠTETA

Veliki požar u hali HŽ-a gasilo 30 vatrogasaca

3

CRNO TRŽIŠTE DUHANA - CVJETA

Muškarci uhvaćeni pri primopredaji duhana