Crna kronika
STARI ZNANAC POLICIJE

Pljačkaš iz Dome došao iz Splita, sad je u zatvoru
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Odmah nakon pljačke 36-godišnji muškarac uhvaćen je hitrom reakcijom osječkih policajaca

Nakon što je policija prije nekoliko dana brzom intervencijom uhvatila 36-godišnjeg pljačkaša mjenjačnice u Donjem gradu u Osijeku, on je završio u istražnom zatvoru, a otkriveno je da je riječ o Splićaninu.



- Na Županijski sud u Osijeku priveden je državljanin Republike Hrvatske u dobi od 36 godina iz Splita. Uslijedio je prijedlog Općinskog državnog odvjetništva u Osijeku da mu se odredi istražni zatvor zbog bojazni od ponavljanja djela i zbog osnovane sumnje da bi počinio kazneno djelo razbojstva na štetu mjenjačnice koja se nalazila u sklopu Robne kuće "Doma" u Osijeku. Nakon provedenog ročišta, sudac istrage utvrdio je postojanje osnovane sumnje da bi on počinio obilježja kaznenog djela razbojstva na štetu mjenjačnice jer to proizlazi iz prikupljenih dokaza, snimke nadzorne kamere iz mjenjačnice, zapisnika o očevidu i potvrda o privremenom oduzimanju predmeta kojima je od osumnjičenika oduzet ukradeni novac u iznosu od 2215 eura i vraćen vlasniku. Kako je utvrđeno da je navedeni već osuđivan i da je bez zaposlena, primanja i boravišta te da je pravomoćno osuđivan, 36-godišnjaku je određen istražni zatvor u trajanju od mjesec dana. Osumnjičeniku je postavljen branitelj na teret proračunskih sredstava jer je to zatražio. Rekao je sucu kako nema mogućnost angažirati branitelja - doznajemo od Miroslava Rošca, glasnogovornika Županijskog suda u Osijeku.

Podsjetimo, Splićanin je prošlog četvrtka oko 11 sati došao do mjenjačnice u trgovačkom centru Doma u Osijeku te od djelatnice zatražio zamjenu većeg novčanog iznosa, i to unutar prostorije mjenjačnice. Nakon što ga je djelatnica pustila u unutrašnjost mjenjačnice i priredila novac za zamjenu, 36-godišnjak je zaprijetio djelatnici vatrenim oružjem te ukrao veću količinu novca koji je stavio u ruksak i krenuo bježati. U bijegu s ukradenim novcem razbojnika je pokušala spriječiti djelatnica mjenjačnice, kao i zaštitar koji se našao u blizini mjenjačnice. No pljačkaš je odgurnuo djelatnicu i zaštitara te pobjegao s ukradenim novcem.

Brzom intervencijom policajaca, koji su dotrčali iz obližnje Druge policijske postaje, razbojnik je pronađen u blizini mjesta događaja s ukradenim novcem i vatrenim oružjem te je uhićen i doveden u prostorije Policijske uprave osječko-baranjske na kriminalističko istraživanje. Ozlijeđenih, srećom, nije bilo.



Sandra Lacić
nepopravljiv
OVO MU NIJE PRVA PLJAČKA

ZATVOREN I KRADLJIVAC TELEVIZORA
U istražnom zatvoru završio je i 47-godišnji Osječanin. Njega se ne tereti za razbojstvo, već je osumnjičen za krađu više televizora iz nekoliko većih trgovina u Osijeku. Ukupna šteta koju je prouzročio krađama je nekoliko tisuća kuna, a pritvorili su ga jer je od prije poznat policiji i pravosudnim institucijama.

- Nakon provedenog ročišta sudac istrage utvrdio je postojanje osnovane sumnje da je predmetna kaznena djela počinila privedena osoba te joj je zbog višestruke prethodne osuđivanosti za ista kaznena djela, zbog bojazni od ponavljanja na slobodi novih kaznenih djela protiv imovine odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana - navodi se u priopćenju Županijskog suda u Osijeku.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽRTVA INTERNETSKIH PREVARANATA

"Dionice" ga koštale 10.000 eura

OBAVLJEN OČEVID

Bager usmrtio građevinara

ZAUSTAVILI GA NA GRANICI

Izgon iz RH zbog krivotvorene vize

Najčitanije iz rubrike