Regija
POD TEMOM ‘‘RAVNICO, SVA U KLASJU ŽITA ZLATNOGA ! ‘‘

Počele pripreme za ovogodišnje, 57. po redu, Vinkovačke jeseni
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
VINKOVCIPod temom ‘’Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!”, od 9. do 18. rujna 2022., održat će se 57. Vinkovačke jeseni, čulo se na sastanku Organizacijskog odbora Vinkovačkih jeseni.

- Nadam se da ćemo 57. Vinkovačke jeseni dočekati bez pandemije i našu manifestaciju vratiti na one razine na koje smo navikli - istaknuo je Ivan Bosančić, vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora. Damir Dekanić, župan vukovarsko-srijemski, istaknuo je kako su Vinkovačke jeseni manifestacija koja je odavno izišla iz okvira grada i županije. “Ravnico, sva u klasju žita zlatnoga!”, stih je koji će tematski obilježiti ovogodišnje Vinkovačke jeseni, priča je to o slavonskom čovjeku, sinu širokih slavonskih ravnica, dječaku zanesenjaku.

- Svečano otvorenje, u svojoj sadržajnoj cjelini sjedinit će istinit životni put, odnosno biografiju dječaka rođenog koncem 19. stoljeća, u zemljoradničkoj obitelji, s maštovitošću dramaturških događaja i galerijom likova zastupljenih u književnoj ostavštini Vinkovčanina Josipa Kozarca. Dječakovo odrastanje i roditeljski odgoj o značaju i važnosti obrađivanja zemlje, a potom životni put snažno obilježen školovanjem u vinkovačkoj gimnaziji, samo su dio događaja i tema kojima će ovogodišnje svečano otvorenje nastojati zaokupiti pozornost gledatelja - rekao je Marko Sabljaković, autor scenarija i redatelj svečanog otvorenja.M.Kokaj
Možda ste propustili...

ZA NABAVU STROJA FOND JE GRADU ŽUPANJI ODOBRIO NEPOVRATNIH 1,9 MILIJUNA KUNA

Stigao kompaktor vrijedan 3,2 milijuna kuna

20. MEĐUNARODNI FESTIVAL KULTURE

Proljetni zvuci Jana Vlašimskog

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSVJEŽENJE I ZABAVA ZA GOSTE, POSAO ZA SEZONCE

Oba će baranjska bazena do
sredine lipnja biti otvorena

2

NEDOSTAJE 170 LITARA KIŠE PO KVADRATU

Sada je u svibnju čak 31
stupanj, u svibnju 1978
u Đakovu padao snijeg

3

300 GODINA CRKVE SVETIH PETRA I PAVLA

Sagrađena kao znak zahvale za pobjedu nad Osmanlijama