Osijek
RADIĆ RAZGOVARAO S MJEŠTANIMA KLISE O NJIHOVIM POTREBAMA

Grad obnovio krov
Društvenog doma
Objavljeno 17. siječnja, 2022.
S 218.000 kuna Grad Osijek interventno je postavio novi krov i uredio unutrašnjost Društvenog doma u Klisi. U sljedećoj etapi uređenja tog objekta slijedi uređenje fasade i rješavanje grijanja na plin kako bi mještani za svoje potrebe, primjerice poljoprivrednici za savjetovanja, mogli koristiti Društveni dom tijekom cijele godine. Gradonačelnik Ivan Radić, u pratnji pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, promet i mjesnu samoupravu Igora Pandžića, posjetio je Klisu gdje se uvjerio u kvalitetu odrađenih radova na krovištu. Razgovarao je s predsjednikom Vijeća MO Klisa Stankom Ćoralićem te njegovim zamjenikom Boškom Gverom i o ostalim potrebama mještana naselja koje žele razvijati ravnomjerno s ostatkom grada. Za ovu su godinu, istaknuo je Radić, svim gradskim četvrtima i mjesnim odborima uvećana proračunska sredstva za deset posto za manje komunalne programe mjesne samouprave.

Ćoralić i Gvero zahvalili su gradonačelniku koji je najavio nastavak ulaganja u njihovo naselje.

- Propali smo krov zamijenili novim, kao i instalacije i rasvjetu, a iza Doma postavili smo pametnu klupu. Imamo projekata koje mislimo još razvijati, prije svega već u veljači cestu prema groblju. Poslušali smo potrebe građana i njihovih predstavnika, siguran sam da će suradnja i nadalje biti dobra. Izdvojili smo više sredstava nego 2021., pročelnik Pandžić stalno razgovara s direktorima gradskih poduzeća u suradnji s predstavnicima odbora i četvrti jer nas zanimaju potrebe građana i želimo razvijati svaki dio grada kao da je centar Osijeka", naglasio je Radić.

- U Gradu su prepoznali izvanrednu situaciju i izdvojili znatna sredstva za popravak Društvenog doma. Dobili smo obećanja za grijanje i fasadu u dogledno vrijeme. Infrastrukturno je u selu dosta odrađeno, ostalo je riješiti kanalizaciju, plin je proveden i javna rasvjeta. Zadovoljni smo i s najavom uređenja ceste prema groblju. Društveni dom ima veliku salu u kojoj uopće nije postojalo grijanje. Budući da je u selu provedena plinska mreža, mislim da će biti najlakše uvesti plinsko grijanje. Kada riješimo grijanje, moći ćemo ju koristiti za sastanke i druge namjene, rođendane, krštenja, karmine, održavanje seminara - kazao je Ćoralić.

D. Pejić
Možda ste propustili...

GDJE U KUPOVINU U NEDJELJU?

Trgovine koje rade 14. travnja

RETREEART ORGANIZIRA NESVAKIDAŠNJI DOGAĐAJ U PRIRODI

Šumska kupka: Zastani, udahni i rascvjetaj se!

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana