Osijek
SVJETSKO PRVENSTVO

U rujnu stižu najbolji ribiči
Objavljeno 18. siječnja, 2022.
Kako je Glas već objavio, u Bilju uređuju cjelokupni prostor Stare Drave kako bi natjecateljska staza spremno dočekala najbolje ribiče koji stižu na Svjetsko prvenstvo u ribolovu u rujnu ove godine.



Kako doznajemo od općinskog načelnika Željka Cickaja, 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu održat će se u organizaciji Zajednice sportskih ribolovnih udruga Baranje od 5. do 11. rujna 2022. na Staroj Dravi u Bilju u disciplini lov ribe udicom na plovak.



- Glavni su sponzori i pokrovitelji ovog natjecanja Osječko-baranjska županija i Općina Bilje, a Grad Osijek je suorganizator. To će natjecanje imati i veliko značenje za turizam, našu općinu i županiju. Očekuje se, naime, ostvarenje približno 10.000 noćenja. Natjecanje će trajati sedam dana, a obuhvaćeni su u tom vremenu službeni treninzi i samo natjecanje. Međutim, poučeni iskustvom s proteklog Svjetskog ribičkog prvenstva kojemu su Stara Drava i Bilje već bili domaćini, pojedine ekipe na treninge dolaze i dva tjedna prije službenog dijela natjecanja. Službeno će otvorenje prvenstva biti 8. rujna na Trgu Ante Starčevića u Osijeku - navode u biljskoj općinskoj upravi. D.P.
7

dana trajat će 68. Svjetsko prvenstvo u ribolovu u Bilju

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike