Regija
2021. GODINA USPJEŠNA ZA VIDRA-U

Provodili 47 projekata, a prijavili su i 40 novih
Objavljeno 16. siječnja, 2022.
Za VIDRA-u, Agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, 2021. godina bila je godina intenzivnog sudjelovanja u pripremi svih operativnih programa koji će biti temelj za iskorištenje EU sredstava u sljedećem višegodišnjem razdoblju, kao i u pripremi Nacionalnog plana za oporavak i otpornost.

- Tijekom pandemije bolesti COVID-19 VIDRA je zbog prirode posla te fleksibilnih i dobro educiranih djelatnika spremno i bezbolno prilagodila svoje poslovanje novonastalim uvjetima. U poslovanju bilježimo kontinuitet i nemamo značajnih fluktuacija radnika - kaže Emina Kovač, ravnateljica VIDRA-e.

Tijekom 2021. godine VIDRA je uspješno provodila 47 projekata ukupne vrijednosti 362.548.515,66 kuna, kaže ravnateljica, a priveli su kraju 25 projekta. Prijavljeno je i 40 novih, za koje se odluke još čekaju.

- Svi projekti jednako su nam dragi, ali ako moram izdvojiti jedan, odlučila bih se za Centar za kulturu zdravlja - dvorac Cabuna, koji je i posljednji projekt koji je Županija ugovorila preko Razvojnog sporazuma te se time uzdiže kao najuspješnija u provedbi Razvojnog sporazuma od svih pet slavonskih županija. Što se tiče VIDRA-inog poslovanja, od iznimne je važnosti produljenje odluke o akreditaciji od strane MRRFEU-a, što znači da će VIDRA kao regionalni koordinator u idućem razdoblju imati važnu ulogu u sustavu EU fondova nastupajući kao produžena ruka MRRFEU-a i SAFU-a na regionalnoj razini - kazala je ravnateljica Kovač.

S kojim planovima VIDRA ulazi u 2022. godinu?

- Očekujemo velik broj projekata s područja naše županije koje ćemo u suradnji s našim osnivačem, gradovima i općinama aplicirati na nove javne pozive. Trenutačno su u fokusu gradnja novih osnovnih škola u Pitomači te Orahovici, gradnja nove gimnazije u Virovitici, gradnja sportskih dvorana pri OŠ Suhopolje i Nova Bukovica. Mnoge općine planiraju ili gradnju novih dječjih vrtića ili dogradnju postojećih zbog velikog broja zainteresiranih. Očekujemo velik broj prijava projekata koji pridonose zelenoj i digitalnoj tranziciji - ističe Emina Kovač.

Nove prilike stižu i za poduzetnike - izmjena karte regionalnih potpora osigurala je potporu od 70 posto za mikro i male poduzetnike, 60 posto za srednje poduzetnike te 50 posto za velike poduzetnike.
Možda ste propustili...

OSJEČKO-BARANJSKA ŽUPANIJA

Za Općinu Donja Motičina 35.000 €

DRŽAVNA GEODETSKA UPRAVA PROVODI KATASTARSKU IZMJERU ZA DIO K. O. SEMELJCI

Utvrđuju se međe i ispravlja vlasništvo

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana