Osijek
PROGRAM ISKRE - WALDORFSKE INICIJATIVE

U "Klici - školi održivog življenja" 70 sudionika
Objavljeno 16. siječnja, 2022.
Uspješno je završio još jedan programski ciklus udruge ISKRA waldorfska inicijativa pod nazivom "Klica - škola održivog življenja", proveden u partnerstvu s PRONI Centrom za socijalno podučavanje, javlja Srđan Ferenčak, voditelj projekta.

Mladi ljudi danas imaju težnju biti "održivi". To bi značilo da mogu biti samodostatni, a opet da žive prema načelima i vrijednostima kojima ne žele ugrožavati druge, prirodu i buduće generacije. Projekt "Sustainable school - škola održivog življenja" utemeljen je na tome da omogući mladima da potaknu razvoj svojih potencijala za održivost. Steći određena znanja i vještine te doživljajno doći do spoznaja o mogućem održivijem načinu življenja bila je nit vodilja projekta.

Sudionici su učili o proizvodnji biodinamičke hrane, permakulturi, izradi vlastite odjeće, preživljavanju u prirodi, otkrivanju vlastitih kreativnih potencijala, razvoju socijalnih i komunikacijskih vještina, rada u grupi i timu itd. Kroz projektne je aktivnosti tijekom 2021. prošlo gotovo 70 sudionika, mladih, volontera, pedagoga i youthworkera, koji u radu s mladima vide važnu uporišnu točku za budućnost.

Projekt je pod pokroviteljstvom Grada Osijeka i Savjeta mladih te prepoznat kao mogući reprezentativni lokalni program u području "Mladi i održivi razvoj zajednice". I.R.G.
Možda ste propustili...

ROBERT SEMEŠI KOORDINATOR U MKD-U NÉPKÖR

"I ti možeš naučiti mađarski, hrvatski je neusporedivo teži"

GRAD NASTAVLJA ULAGATI U SPORTSKU INFRASTRUKTURU

Na Olimpiji sagrađena nova tribina i postavljene sjedalice

Najčitanije iz rubrike