Sport
PRVI TEST BIJELO-PLAVIH U POREČU

Osijek - Olimpija 3:0 - Bartolčeva "bombetina" za pamćenje
Objavljeno 15. siječnja, 2022.

Vezani članci

OSIJEKOVA POJAČANJA STIŽU SLJEDEĆEG TJEDNA

Ferro će odlučiti u ponedjeljak ili utorak, Caktaš razmatra Bjeličinu ponudu

Nogometaši Osijeka u prvoj test utakmici na pripremama u Poreču rutinski su svladali ljubljansku Olimpiju na čijoj klupi sjedi nedakašnji trener bijelo-plavih Dino Skender koji u momčadi ima pravu koloniju igrača koji su u nekom dijelu svoje karijere nosili dres osječkog kluba. Tamo su Goran Milović, Marin Pilj, Robert Mudražija i Dino Špehar. Prvi dio susreta, kada je na travnjaku bila prva momčad, protekao je u nadomći Osječana koji su vrlo brzo susret usmjerili na svoju stranu. Već u 4. minuti Mudražija je neoprezno startao na Topčagića u kaznenom prosotru, pa je sudac Vidulin doznačio kazneni udarac koji je Bohar pretvorio u vodstvo Osijeka.

Ljubljančani su imali jedan pokušaj u 12. minuti kada je pucao Kapun, ali je taj udarac bio lak plijen za povratnika na vrata bijelo-plavih Ivicu Ivušića. Pet minuta kasnije dogodio se najljepši trenutak utakmice. U 17. minuti Bartolec je bio izvođač slobodnog udarca s preko 25 metara, zaletio se desni bek Osijeka i onda doslovce pravom "bobmetinom" rasparao mrežu u gornjem lijevom kutu nemoćnog Banića. Bio je to pogodak koji se doista ne viđa baš tako često. Baš po onoj "vudri ga Karlo". Do kraja prvog dijela rezultat se više nije mijenjao, a nije bilo ni posebnih prilika.

U nastavku susreta trener bijelo-plavih Nenad Bjelica na teren je poslao posve novu postavu koja je zaigrala i u drugačijem rasporedu (4-4-2), a i to je društvo stavilo svoj pečat na susret. U 62. minuti izveli su vrlo lijepu akciju koju je započeo Čeberko, Baić je ostavio loptu za Fućka koji se poput tenka probio po lijevoj strani, pa idealno povratnom loptom poslužio Dakua kojem nije bilo teško "iz peterca" zabiti treći pogodak za bijelo-plave. U 67. minute Bjelica je obavio još četiri zamjene među kojima su bila i dva jaka aduta Laszlo Kleinhesler i Ramon Mierez koji su se kasnije priključili pripremama pa su zbog toga u tom susretu imali manju minutažu. D.Keler

OSIJEK 3 (2)
OLIMPIJA 0


POREČ - Igralište u Zelenoj laguni. Vrijeme i teren povoljni za igru. Gledatelja: 100. Sudac: Marin Vidulin (Kanfanar). Strijelci: 1:0 Bohar (4-11 m), 2:0 Bartolec (17), 3:0 Daku (62).


OSIJEK: Ivušić, Bartolec, Škorić, Lončar, Jurčević, Žaper, Brlek, Fiolić, Bohar, Hiroš, Topčagić. Još su igrali: Malenica, Miloš, Bralić, Čeberko, Cvijanović, Hanuljak, Mikolčić, Gržan, Fućak, Daku, Baić, Caro, Kleinheisler, Stranupt, Mierez.
OLIMPIJA: Banić, Boakye, Ratnik, Milović, Pavlović, Kapun, Pilj, Sešlar, Mudražija, Nukič, Ziljkić. Još su igrali: Vidovšek, Andrejašič, Delamea Mlinar, Korun, Fink, Gavrić, Špehar, Baskera, Kurež, Aldair, Tall.

Možda ste propustili...

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

U SUSJEDSTVU EUROPSKO PRVENSTVO U VESLANJU

Europska medalja važna, ali još je važnija forma za Pariz

Najčitanije iz rubrike