Osijek
LIJEPA OSJEČKA TRADICIJA

Zlatni se parovi prijavljuju Gradu
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
Iako je pandemija koronavirusa pomrsila dosta planova, a u mnogo situacija bilo je i “promjene planova”, u Gradu Osijeku ne namjeravaju odustati od lijepe tradicije. I ove će godine nagraditi bračne parove koji bilježe 50. godišnjicu braka.

Na internetskoj stranici Grada Osijeka objavljena je informacija kojom se pozivaju bračni parovi s područja Osijeka koji su se vjenčali tijekom 1971. godine, da se do 31. siječnja jave Uredu gradonačelnika. Predvidjeli su nekoliko načina, prvi je da se kopija vjenčanog lista ili izvoda iz Matične knjige vjenčanih dostavi poštom na adresu Grad Osijek, Ured Gradonačelnika, F. Kuhača 9, 31000 Osijek, s naznakom “Prijava za proslavu 50. godišnjice braka” te da se uz istu priloži adresa i kontakt-telefon.

Kopiju vjenčanog lista ili izvoda iz Matične knjige vjenčanih moguće je poslati i u elektronskom obliku, i to na mail sonja.kovac@osijek.hr, te također u mailu naznačiti svoju adresu i broj telefona. Iz Grada su za dodatne upute i pojašnjenja na raspolaganje stavili i telefon (031) 229 284. “S obzirom na to da trenutačna epidemiološka situacija ne dopušta okupljanja, svečani prijam održat će se kada se za to stvore preduvjeti, a o točnom datumu će svi prijavljeni biti obaviješteni na vrijeme”, naznačuju iz Ureda gradonačelnika.

Ovu lijepu tradiciju, jedinstvenu u Hrvatskoj, Grad Osijek njeguje od 1995. godine, na način da gradonačelnik priređuje svečani prijam, obično za Valentinovo, za zlatne osječke bračne parove. D.Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike