Crna kronika
PREVARANTI U SKLADU GODIŠNJIM DOBOM

Varaju građane na ogrjevnim drvima
Objavljeno 15. siječnja, 2022.
Požeška policija upozorila je građane na još jedan model prijevare preko interneta, i to pri kupnji drva za ogrjev. U četvrtak je policiji 42-godišnjakinja s područja Požege prijavila da je ovog mjeseca preko internetskog oglasnika s nepoznatom osobom dogovorila kupnju ogrjevnih drva koja je platila tri tisuće kuna, no, međutim, nije joj isporučena dogovorena količina, a nepoznata osoba joj se više ne javlja te se smatra prevarenom. Slijedi daljnje kriminalističko istraživanje, a zaprimljena kaznena prijava bit će proslijeđena nadležnom državnom odvjetništvu.

- Budući da smo u posljednje vrijeme zaprimili nekoliko prijava građana da su prevareni prilikom narudžbe ogrjevnih drva preko oglasa tako što im je isporučena daleko manja količina drva od plaćene ili nisu isporučena. Oštećenima se na kućnu adresu dostave drva koja nisu složena te se naknadno utvrdi da se radi o daleko manjoj količini od plaćene. Molimo građane na povećani oprez kako ne bi postali žrtvom ove vrste prijevare - poručuju iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Naime, razni prevaranti nerijetko prodaju drva "odokativno" tipa pune prikolice, pa kupci zapravo i ne mogu znati koliko su naručenih drva dobili, osim ako si ne daju truda pa sva ta drva uredno slože i onda ih izmjere. Neki od takvih prodavača i slože tzv. metrice drva, ali tako da bi u rupe stalo još bar pola ili metar drva, a neki novac traže unaprijed pa nakon što su dobili novac oglas jednostavno izbrišu. Tada građani koji su teškom mukom skupili novac za ne baš jeftina drva ostanu i bez novca i bez grijanja.

Da ovo i nije baš tako nova prijevara svjedoči objava policije još u listopadu 2015. godine kada su građani upozoreni da nepoznate osobe nude drva za ogrjev jeftino, no plaćena drva nikada nisu dostavljena. Naime, prevarant je došao ljudima na vrata žaleći se kako mu se probušila guma na vozilu, pa daje drva po jeftinoj cijeni samo da ih se riješi, govoreći da je kamion u obližnjoj ulici. Kupci bi mu, sa željom da pomognu i njemu i sebi, dali novac, no više ne bi vidjeli ni novac, ni neznanca.

Veliki problem su i oni koji se jednostavno posluže tuđim drvima, odnosno odu u šumu i posijeku si sami drva za ogrjev, ne mareći za to čija je to zapravo šuma i čija su stabla u njoj. S.Lacić
Možda ste propustili...

ZA VIKEND U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

158 prebrzih i 23 pijana vozača

NA PRIJELAZU STARA GRADIŠKA

Pijan pokušao autom u BiH

Najčitanije iz rubrike