Mozaik
IVAN RADIĆ POTPISAO UGOVOR S ORGANIZATORIMA

Ponosni smo što će upravo Osijek biti domaćin Porina
Objavljeno 14. siječnja, 2022.
"Tjedan Porina u Osijeku" počinje u ponedjeljak, 21. ožujka, i završava dodjelom

Ovogodišnji Porin održat će se u petak, 25. ožujka, u osječkoj dvorani Gradski vrt, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare, na kojoj su ugovor o suradnji i realizaciji 29. po redu dodjele najprestižnije hrvatske glazbene nagrade svečano potpisali gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i glavni tajnik Unisona - Hrvatskog glazbenog saveza te izvršni direktor Porina Davor Drezga.



Najbolji izvođači


- Ponosni smo na to što će upravo Osijek biti domaćin 29. dodjele Porina, i to prvi put u dvorani Gradski vrt. Nedavno nam je ovdje bila hrvatska muška rukometna reprezentacija iz koje su rekli da su im uvjeti bili odlični te da se nisu osjećali kao gosti, nego kao domaćini. Siguran sam da će takvo iskustvo imati i naši glazbenici koji će doći u Osijek, čime izražavamo iznimno zadovoljstvo, a mislim da ne treba mnogo govoriti o tome što to znači za Grad i Osječko-baranjsku županiju u smislu turističke atrakcije i brendiranja - rekao je gradonačelnik Radić.

Porin, strukovna nagrada čiji su utemeljitelji Hrvatsko društvo skladatelja (HDS), Hrvatska radiotelevizija (HRT) i Hrvatska glazbena unija (HGU), u grad na Dravi vraća se nakon šesnaest godina - održan je 2005. i 2006., na Zrinjevcu, a svečanu ceremoniju dodjele obogatit će popratni program. U sklopu "Tjedna Porina u Osijeku", od ponedjeljka, 21. ožujka, rekao je Drezga, bit će održane razne tribine, predstavljanja knjiga, koncerti i drugi zabavni programi, sve u skladu s aktualnom epidemiološkom situacijom.

- Veseli nas što se Porin nakon sada već davne 2006. godine vraća u Osijek, kao i činjenica da će nakon dvije godine ponovno doći u dvoranu, gdje će zaživjeti u onom svjetlu koje i zaslužuje, dakle, s vrhunskom produkcijom te uz najbolje izvođače, glazbenike, autore i producente iz protekle godine. Neupitno je da će 29. Porin biti odličan te da će se svi koji dođu u Osijek osjećati kao kod kuće.


Turistički potencijal


Situacija s Porinom je takva da smo završili prvi krug prijedloga. Oni se sada obrađuju i uskoro kreće glasanje, a nominacije će, vrlo vjerojatno, biti objavljene sredinom veljače u Zagrebu - kazao je Davor Drezga, zahvalivši pritom utemeljiteljima Porina i domaćinima 29. dodjele.

Konferenciji za novinare nazočili su i predsjednik Upravnog odbora Porina Frano Đurović te osječko-baranjski župan Ivan Anušić, koji je istaknuo kako su se Grad Osijek i Osječko-baranjska županija dosad svaki put pokazali kao kvalitetni domaćini brojnim manifestacijama.

- Sve smo manifestacije organizirali na vrhunskoj razini, onako kako Slavonci i Baranjci to znaju: s velikim srcem i gostoprimstvom, zbog čega se ljudi žele ponovno vratiti u naš kraj. Drago nam je da smo dobili priliku sudjelovati u realizaciji ovog velikog projekta koji će biti izuzetno zahtjevan, i koji će nam, naravno, donijeti i vidljivost te turistički potencijal, kao i zbog toga što ćemo ugostiti najkvalitetnije glazbenike iz Hrvatske - rekao je župan Anušić.

Na jučerašnjoj konferenciji također je rečeno kako će se u dvoranu Gradski vrt moći ući samo s COVID potvrdom ili negativnim testom, uz obvezno nošenje zaštitne maske i držanje distance, a i broj publike na dodjeli Porina bit će smanjen u skladu s epidemiološkim mjerama koje budu na snazi.



Danijel Miklić
Najčitanije iz rubrike