Mozaik
ROCK&OFF I ZAMP HDS

10.000 kuna potpore Velikom prasku 2021.
Objavljeno 15. siječnja, 2022.
Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja od ove će godine financijski podržavati kategoriju Veliki prasak novinarske glazbene nagrade Rock&Off. S ukupno 10.000 kuna - 5000 kuna u gotovini i 5000 kuna u protuvrijednosti glazbene opreme - služba zaštite autorskih glazbenih prava nagradit će dobitnika ili dobitnicu Velikog praska za 2021. godinu, onoga tko je "autorskim albumom, pjesmom ili koncertnim nastupima značajno obilježio hrvatsku glazbenu scenu". Tko je to odlučit će uskoro 89 hrvatskih glazbenih novinara i urednika biranjem među mladim talentima raznih žanrova: Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam te dvojac Šiza.

- HDS je inicijator nagrade RockOff, a ove godine se služba ZAMP odlučila na dodatni angažman i novčanu nagradu najperspektivnijem mladom glazbeniku čiji talent u startu prepoznaju i struka i publika. Odabrati glazbu kao životni poziv u godinama koronavirusa hrabar je potez. Zato dobitnika želimo motivirati na početku karijere i poslati poruku: "Tu smo za tebe, i u lošim godinama i onim boljima koje sigurno dolaze." Veseli nas što su svi nominirani glazbenici ujedno i autori. Mislimo da je naš doprinos prava booster doza njihovu daljnjem stvaranju i razvoju - izjavio je Nenad Marčec, glavni direktor HDS ZAMP-a.

Novčana nagrada za Veliki prasak godine nova je aktivnost kojom HDS ZAMP nastoji amortizirati izgubljene prihode i pomoći glazbenim autorima tijekom aktualne krize zbog epidemije COVID-19. T.K.
I OVE GODINE TURNEJA NOMINIRANIH
Završna dodjela nagrada nezavisne novinarske glazbene nagrade Rock&Off bit će 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture. Također, svi nominirani u kategoriji Veliki prasak sudjelovat će na drugoj po redu Rock&Off turneji ovog ljeta na kojoj će svoju glazbu predstaviti po klubovima i festivalima diljem Hrvatske. Podsjetimo, prošle su godine na turneji u sedam gradova, počevši s Đakovom, nastupali Je Veux, Ogenj, The Siids, J.R. August, BluVinil i Aklea Neon. Turneja je završila koncertom u sklopu Motovun film festivala.

Možda ste propustili...

KOLEKCIONARI ČEKAJU SRPANJ I SOTHEBY’S

Na dražbi nude rijetke skice da Vincijeve Posljednje večere

30. FESTIVAL JEDNOMINUTNIH FILMOVA

Grand Prix za najbolji film dobio "Leo"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

Što Hrvatice i Hrvati najviše kupuju u sex shopovima?

2

TRADICIONALNI KONCERT "NA LIVADI NA JANKOVCU"

Izveli klasičnu, rock i glazbu iz filmova

3

PUHAČKI ORKESTAR GRADA KOPRIVNICE

Kad Podravci krenu nizvodno