Sport
POČELO EUROPSKO RUKOMETNO PRVENSTVO

Srbija unatoč problemima razbila Ukrajince i poslala jasno upozorenje Hrvatskoj
Objavljeno 13. siječnja, 2022.


U četvrtak kasno popodne u Mađarskoj i Slovačkoj počelo je Europsko rukometno prvenstvo. Startalo je, ali možda bolje i da nije. Ne samo što u ovo ludo koronadoba u Hrvatskoj nema onog običajnog zimskog rukometnog šušura nego zbog golemog broja pozitivnih slučajeva koronavirusa i problema koje zbog brojnih izostanaka imaju reprezentacije sudionice eurosmotre.



Zaraza se uvukla u sve svlačionice, osim u one zemlje domaćina, Mađarske i Slovačke. Tijekom priprema nijedan izbornik u određenom trenutku nije imao na raspolaganju kompletan kadar, jednostavno pandemija je prorijedila redove momčadi i od Eura napravila cirkus. Da je bilo razuma Europsko rukometno prvenstvo bi se igralo na ljeto, ovako je borba s virusom velika, a naslov prvaka možda ne osvoji najbolja momčad, već ona koja ima najmanje izostanaka i problema sa zarazom.

Hrvatska je kasnije sinoć igrala sa svojim starim rivalima Francuzima, a u skupini C je Srbija u 1. kolu u Szegedu pobijedila Ukrajinu s visokih 31:22. Usprkos velikim problemima s koronavirusom i zaraženim igračima, Srbija je na startu pokazala da je to ozbiljna reprezentacija koja na ovom Euru može mnogo toga napraviti. Sraz Srbije i Ukrajine izjednačen je bio samo do devete - desete minute, Srbija je nakon toga krenula malo odlučnije i počela stvarati razliku koja je na poluvremenu bila šest pogodaka (17:11), a do kraja susreta je onda samo povećavana.

Srbi su ovom pobjedom poslali upozorenje Hrvatskoj uoči međusobnog subotnjeg susreta koji bi mogao biti i ključan za prolazak iz skupine C. Francuska je prvi favorit naše grupe, a za "dvojku" bi se mogli boriti Hrvati i Srbi. Inače, Srbiju su do pobjede na startu Eura predvodili Lazar Kukić sa sedam pogodaka, Bogdan Radivojević je zabio pet, a dobar je bio Milan Bomastar na vratima s devet obrana. U ukrajinskim redovima najefikasniji je bio Dmitro Horiha sa šest golova, ali imao je malo pomoć suigrača koji jednostavno pokraj Srba ništa nisu mogli.


Ivana Liović
Srbi su već nakon desetak minuta stvorili razliku i kasnije je samo povećavali

REZULTATI 1. KOLA
Skupina A (Debrecen)

Slovenija - S. Makedonija 27:25 (13:10)

Skupina C (Szeged):

Srbija - Ukrajina 31:23 (17:11)

Skupina E (Bratislava)

Španjolska - Češka 28:26 (14:11)

Skupina F (Košice)

Rusija - Litva 29:27 (14:9)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike